De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Rectificatie door gemeente:

Dienst voor Andreas Rose niet openbaar

Dienst voor Andreas Rose niet openbaar

SCHIEDAM - De gemeente heeft zaterdagavond een rectificatie gestuurd ten aanzien van de dienst waarin dinsdag afscheid zal worden genomen van het op 4 december 2019 overleden raadslid Andreas Rose. Deze dienst die aanstaande dinsdag 10 december om 13.30 uur in de Grote of Sint Janskerk wordt gehouden is niet openbaar. Aansluitend op de dienst zal in besloten kring de crematie plaatsvinden.

"Vrijdag is er een persbericht verstuurd door de gemeente over de herdenkingsdienst voor gemeenteraadslid Andreas Rose, die woensdag overleed. In tegenstelling tot wat in het bericht van vrijdag is vermeld, is de herdenkingsdienst in de Grote Kerk niet openbaar toegankelijk, maar alleen voor diegenen die hiervoor een uitnodiging hebben ontvangen", aldus de gemeente in een rectificatie. 

"De gemeenteraad schort al zijn politieke werkzaamheden op tot na de uitvaart. Het college van burgemeester en wethouders zal terughoudend zijn in publieke optredens", zo liet de gemeente in het persbericht van vrijdag eveneens weten.

De raadscommissie, die oorspronkelijk zou plaatsvinden op 4 december, is verplaatst naar dinsdag 17 december 19.30 uur. Deze vergadering komt in plaats van het geplande thema-Stadserf. De raadsvergadering die was gepland voor 10 december verschuift naar donderdag 19 december 20.00 uur. 

Hier kun je ons bericht over het overlijden van Andreas Rose lezen.

Foto: Andreas Rose liet tijdens de opnamedag januari 2019 van Tussen Kunst & Kitsch in het Stedelijk Museum Schiedam een schilderij van Gerard Wiegman taxeren (foto door Jan Schrijver)

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: