De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

AOV stelt vragen aan college van B&W

Eenzaamheid kan iedereen overkomen

Eenzaamheid kan iedereen overkomen

SCHIEDAM - AOV (Algemeen Ouderen Verbond) heeft vragen gesteld aan het college van B&W van Schiedam over eenzaamheid en verbetering van de manier om te melden als je denkt dat iemand in je omgeving eenzaam is. Je leest de vragen hieronder.

"Naar aanleiding van een gesprek met een welzijnsadviseur en consulent van Welzijn op Recept en het artikel in het Algemeen Dagblad van 21-10-2019: “Eenzame buurman of buurvrouw?”,
stelt het AOV (Algemeen Ouderen Verbond) de volgende vragen:
1. Is het college bekend met de Rotterdamse campagne, dat inwoners de gemeente kunnen bellen/app’en, als zij zich zorgen maken over een eenzame buurman of buurvrouw of iemand anders in de omgeving? Na de melding gaat een welzijnsmedewerker poolshoogte nemen middels een bezoek.
2. Deelt het college onze mening dat eenzaamheid niet alleen betrekking kan hebben op een bepaalde doelgroep maar onder alle leeftijden kan voorkomen?
3. Deelt het college onze mening, dat dankzij de ogen en oren in de buurt onze inwoners vaker mensen zouden kunnen helpen die erg eenzaam zijn of in een isolement leven?
4. Deelt het college onze mening dat door deze lokale aanpak de sociale contacten bevorderd kunnen worden in de wijk en het sociale isolement verminderd kan worden?
5. Is het college het met het AOV eens, dat Schiedam met een laagdrempelige signaleringsaanpak een groot sociaal en maatschappelijk probleem kan oplossen?
6. Is het college bereid te onderzoeken of de invoering van zo’n app/telefoonnummer b.v. gekoppeld aan de WOT’s in Schiedam ter bestrijding van eenzaamheid tot de mogelijkheden behoort?

Christien Bruggeman 
Algemeen Ouderen Verbond
22 november 2019" 

Lees hier ons eerdere artikel over eenzaamheid. Lees hier ons artikel over Feel Good Day voor 60+'ers.

Foto: workshop in Soos Blauwhuis op een dag voor 60-plussers, onder meer ter preventie van eenzaamheid (door Louise Melchers)

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker