De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Reuderink noemt collega-fractievoorzitter Hamerslag een 'nuttige idioot'

Felle politieke discussie over zak

Felle politieke discussie over zak

SCHIEDAM - De Bibliotheek Schiedam gaat maandag 25 mei weer open, maar is afgelopen maandag al met de afhaalservice gestart. Wethouder Duncan Ruseler was de eerste die boeken inleverde bij en afhaalde aan het loket in de Korenbeurs in Schiedam. Dat hierbij een plastic tas werd gebruikt, leidde tot een heftige discussie tussen gemeenteraadsleden. 

door Jan Schrijver

De bibliotheek maakte van de primeur melding via twitter. Naar aanleiding van de inleverende/afhalende wethouder is op social media een discussie ontstaan tussen enkele gemeenteraadsleden. "Jammerlijk kwamen de boeken wel in een plastic tas en werd deze ook nog gebruikt. Schiedam was een van de eerste gemeentes waar, op initiatief van Progressief Schiedam de plastic tas in de ban ging", twitterde Frans Hamerslag, fractievoorzitter van Progressief Schiedam. 

Wethouder Duncan Ruseler (AOV) antwoordde hierop: "Ik kon geen eigen tas gebruiken. Volgens het strenge protocol moeten tassen worden klaargezet en 72 uur rusten. Vervolgens uitgeven met handschoenen. Ze hebben nog maar een paar plastic tassen en straks alleen maar papier. Hopelijk een beetje stevig, voor je zware leesvoer."

Maarten Reuderink (fractievoorzitter OuderenPartij Schiedam) twittert niet, maar haakt hierop in via Facebook: "Progressief Schiedam vindt het feit dat de bibliotheek in Schiedam op dit moment vanwege de strenge gezondheidseisen de uit te lenen boeken in plastic tasjes uitgeeft een slechte zaak. Duurzaamheid is misschien in goede handen van aspirant-wethouder Frans Hamerslag, maar de gezondheid van de gewone Schiedammer wordt daar graag aan opgeofferd. Het is niet voor niets de gedroomde nuttige idioot van GroenLinks. De Schiedamse wethouder Ruseler nam bij de opening van de afhaalservice van de bibliotheek overigens de gezondheidsregels wel serieus en pakte graag zijn boeken aan (in een plastic tasje)."

VVD-raadslid Tom Janssen mengde zich vervolgens ook in de discussie: "Daarbij komt ook nog de constatering dat Schiedam door PS de eerste gemeente zou zijn waar de plastic tas in de ban ging. Dat is natuurlijk flauwekul. Het feit dat de raad in 2012 een motie aannam over iets waar deze niet over gaat wil niet zeggen dat Schiedam op enige wijze zinvolle invloed heeft gehad. Maar dat gaat er gegeven de recente motie over de migratieproblematiek in Griekenland niet bij alle raadsleden in. Laten we komende tijd anders eens kijken of we in Schiedam het Israëlisch-Palestijns conflict kunnen oplossen of voor wereldwijde nucleaire ontwapening kunnen zorgen. De invloed van de Schiedamse gemeenteraad is immers oneindig."

Hier lees je een reactie van de bibliotheek.

Foto: wethouder Duncan Ruseler levert boeken in aan het afhaalservice-loket in de Korenbeurs (bron foto Bibliotheek Schiedam)

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het politieke en culturele nieuws uit Schiedam. Alvast dank.​​
 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker