De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Zülfikar Güler zegt:

Hang niet alleen Turkse vlag uit

Hang niet alleen Turkse vlag uit

SCHIEDAM - Opvolgend raadslid D66 Schiedam Zülfikar Güler heeft een statement geplaatst op de website van D66 Schiedam dat als je als Nederlander van Turkse komaf iets wilt vieren met vlagvertoon, bijvoorbeeld dat je je schooldiploma hebt gehaald, dat je dan niet alleen de Turkse vlag moet buitenhangen maar ook de Nederlandse vlag. 

"Op woensdag 12 juni jl. werden leerlingen in het hele land door onderwijzers, ook door mij, gebeld over de uitslag van hun examens. Van harte gefeliciteerd aan alle geslaagden! Volgens Nederlands gebruik zie je vervolgens aan uitgestoken vlaggenstokken schooltassen hangen van de geslaagden. Maar in Schiedam en ook in mijn wijk Nieuwland zie je voornamelijk de Turkse vlag hange", zegt ülfikar Güler. "Het zou mooier zijn om naast de Turkse vlag ook de Nederlandse vlag te hangen. Het enkel uithangen van de Turkse vlag bij bruiloften, islamitische feestdagen of examenuitslagen kan een verkeerd beeld oproepen en bijdragen aan het ‘wij-zij gevoel’, en aan verdere verdeeldheid onderling, ook in de Nederlands-Turkse gemeenschap."

"Je verliest niets aan je identiteit, cultuur, taal, godsdienst of trots als je jouw Nederlandse identiteit ook toont en daarmee je verbindend opstelt. Een goed voorbeeld is Georgionio Wijnaldum, die na afloop van de Champions Leaguefinale rondliep met de Surinaamse en de Nederlandse vlag.

De derde generatie Turken zijn niet vanwege economische redenen geëmigreerd naar Nederland, maar hier geboren en getogen  In de Nederlandse samenleving, met kansen voor iedereen.
Het zou een positieve bijdrage kunnen leveren aan de verdere verrijking van Schiedam, wanneer naast de Turkse vlag ook de Nederlandse vlag hangt. Immers, zoals ze in het Oosten van de wereld zeggen: 'Niet het land waar je bent geboren, maar het land waarin je bent opgegroeid is jouw land”.

2 commentaar(en) op artikel "Hang niet alleen Turkse vlag uit"

Wijze woorden, alleen wordt de Turkse jeugd niet zo opgevoed door hun ouders en is dit de mening van één politiek correct persoon. Ook de peerpressure en extremisten zijn niet echt behulpzaam.

Door: marc Op:

Hier in Vlaardingen ook, zat schooltassen en Turkse vlaggen aan de mast. Ik vind het echt een schande! Er hoort maar 1 vlag te hangen en dat is de Nederlandse. Die jongeren zijn toch Nederlanders? Wat moeten ze dan met een Turkse vlag? Waar zijn ze dan zo trots op?

Als Trump zegt “ go back to where you came from” roept heel links VS dat die 4 Amerikanen zijn. En hier tolereren we dat de jeugd nog steeds met een Turkse vlag zwaait. En maar ontkennen dat de multiculturele samenleving mislukt is.

Door: HarryP Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: