De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Gemeente over winkelcentrum Spaland

Hek, leuning en fietsnieten komen nog

Hek, leuning en fietsnieten komen nog

SCHIEDAM - Aan de kant van winkelcentrum Spaland waar de tram rijdt, is ter hoogte van supermarkt Lidl door de gemeente een trapje aangelegd. Dat ging ten koste van ijzeren hekjes ('nieten') waar je fietsen tegen kunt stallen en vastzetten. De OuderenPartij Schiedam vindt dat er een gevaarlijke situatie is ontstaan en stelt vragen aan het college van B&W. Ten opzichte van de door de partij meegestuurde foto, zie eerste foto onder, is er gewijzigd dat een tijdelijke opstelling van drie dranghekken het naar beneden vallen voor winkelend publiek moet tegengaan (zie foto boven en tweede en derde foto onder). De gemeente geeft aan dat het werk nog niet klaar is en dat het aanbrengen van voorzieningen gepland is.

De vragen van de OuderenPartij Schiedam luiden als volgt: 
"Enige tijd geleden is een gedeelte van het Hof van Spaland opnieuw bestraat / ingericht. Het betreft hier het gedeelte tussen de ingang van de supermarkt Lidl en de tramrails. De glooiing daar is vervangen door een guitig trapje en een zeer smalle glooiing. Bovendien zijn de fietsnieten verdwenen. Het gevolg is nu dat er op de resterende uiterst smalle glooiing een opeenhoping van fietsen, winkelwagentjes en rollators met elkaar concurreert. De vraag is niet of dat fout gaat, maar wanneer dat fout gaat.

Deze constipatie (verstopping, red.) had echt iedereen, maar dan ook echt iedereen, kunnen voorzien. Desondanks gaat de OuderenPartij Schiedam er natuurlijk vanuit dat de Gemeente over dit soort dingen nadenkt. 
-Kan het college daarom met stukken onderbouwd (dus ‘ja, nee, geen mening,’ is geen acceptabel antwoord) aangeven wat de overwegingen van het college zijn geweest om voor deze uiterst ongelukkige constructie te kiezen?
-Kan het college aangeven of het bereid is om - uitgaande van de stelling: beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald - aanpassingen te verrichten, zodat de huidige gevaarlijke situatie verdwijnt?
-Kan het college aangeven hoe in de toekomst wordt voorkomen dat wederom zo’n ongelukkig besluit wordt genomen?"

De gemeente geeft De Schiedammer Online desgevraagd de volgende reactie: "De inrichting is nog niet klaar. Op het hoge deel komt een hek. In afwachting daarvan zijn nu tijdelijk 'dranghekken' geplaatst. In het midden van de trap komt bovendien een leuning, waaraan voetgangers zich kunnen vasthouden. Die stonden al in het plan. Tot slot worden er op korte termijn ook nieuwe fietsnieten geplaatst."

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het politieke nieuws uit Schiedam. Alvast dank.

1 commentaar(en) op artikel "Hek, leuning en fietsnieten komen nog"

De verantwoordelijk wethouder heeft een slimme architect ingehuurd. Wie gaat hét eerst onderuit? Je kunt er op wachten

Door: Robert Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker