De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Henk Bussching is overleden

Henk Bussching is overleden

SCHIEDAM - Henk Bussching (75) is afgelopen zaterdag 6 juni jongstleden plotseling overleden. Dat meldt D66 Schiedam, van welke partij Henk Bussching een trouw lid was."Bestuur en fractie van D66 Schiedam zijn geschrokken en bedroefd door het overlijden van ons trouwe lid Henk Bussching. Schiedam verliest een zeer betrokken en kleurrijk inwoner. Onze deelneming gaat uit naar Henks familie. Wij wensen de familie veel sterkte", zo meldt D66 Schiedam. Henk laat zijn vrouw Jannie achter, met wie hij vorige maand nog het gouden huwelijk vierde. Henk - voluit Heinrich Ferdinand - Bussching werd op 27 augustus 1944 in Rotterdam geboren.

Henk werd D66-lid in het oprichtingsjaar, nadat hij een bijeenkomst van een van de oprichters, wijlen Hans van Mierlo, had bijgewoond. Hij woonde tot zijn pensioen in de gemeente Montferland, in het oosten van Gelderland, waar hij zich inzette voor het sociaal maatschappelijk veld en met name het ouderenwerk. 

Henk werkte bij AkzoNobel. Na zijn pensionering als chemisch vakman in 2014 was hij in Schiedam komen wonen. In onze stad werd hij lid van de plaatselijke D66 en pakte hij zijn sociaal maatschappelijke werk in zijn nieuwe stad op. "Ik hou me vooral bezig met wat ik beluister van ouderen die gebruik moeten maken van een hulpmiddel en probeer via de gevestigde orde de toegankelijkheid naar winkelcentra's te bevorderen zowel over straat als openbaar vervoer. Ook de fundering onder de WMO is een onderdeel dat verbeterd moet worden met een adviserend keukentafelgesprek", zo schreef hij in zijn profiel op LinkedIn. Henk deed mee met de wijkoverleggen in Kethel en Sveaparken en was medewerker bij de gehouden G1000-bijeenkomsten. In Schiedam zat Henk bij menig raadsvergadering en commissievergadering op de publieke tribune en bij vele activiteiten van de partij in de stad was hij aanwezig en stak hij de handen uit de mouwen voor de partij.

Hij was actief betrokken bij de korfbalsport. 32 jaar lang was hij korfbalscheidsrechter in de afdeling Rotterdam en in het district Zuid-Holland en gedurende vijf jaar was hij grensrechter in de korfbalhoofdklasse. Vanaf zijn vijftiende maakte hij muziek bij diverse verenigingen en in verscheidene dweilorkesten. In Lengel (een van de dorpskernen van Montferland) was hij lid van de Schutterij St. Antonius als muzikant en als kruisboogschutter. 

Aanstaande vrijdag 12 juni wordt Henk Bussching in besloten kring gecremeerd. 

 

3 commentaar(en) op artikel "Henk Bussching is overleden"

Een groot gemis voor Schiedam, Henk had zijn maatschappelijke hart op de juiste plaats.

Sterkte voor de nabestaanden.

Rust zacht Henk.

Door: Frans van der Zee Op:

Jannie en overige familie heel veel sterkte gewenst. Wij zullen Henk herinneren als een zeer betrokken en sociaal man!

Door: Henk Groote Op:

Jannie en familie van harte gecondoleerd. Heel veel sterkte de komende tijd.

Groetjes fam Drijver

Lengel.

( Schutterij St. Antonius)

Door: Fam Drijver Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker