De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Misplaatste jubel over aanpak woningschaarste

Jarenlange wachtlijst 'huur' blijft

Jarenlange wachtlijst 'huur' blijft

SCHIEDAM - Sun van Dijk van de eenmansfractie Van Dijk zet zich af tegen 'de mooie plannen op papier' om met een regionale aanpak wat te doen aan de nijpende schaarste op de woningmarkt. In een mooi plan kun je niet wonen, zo betoogt zij. Via een persbericht vraagt zij aandacht voor het probleem dat vooral starters géén start kunnen maken en jarenlang op een betaalbaar huis moeten wachten. Ze spreekt van 'misplaatste jubel' over de bedachte aanpak van het probleem. Je kunt haar bericht hieronder geheel lezen. 

"In de raadscommissie werden dinsdagavond de regionale woningmarktafspraken besproken. In dit plan hebben gemeenten uit de regio afspraken gemaakt over de verdeling van de woningvoorraad. Fractie van Dijk vindt het een mooi plan op papier maar in mooie plannen kan je niet wonen. 

Het verhaal van de afgelopen weken in de media is wel een beetje een misplaatst jubel verhaal. Het klopt dat in Schiedam het aantal sociale huurwoningen gelijk blijft. En gemeenten die veel te weinig sociale huurwoningen hebben, worden door deze afspraken gevraagd om hier een “evenwichtiger” aanbod voor te creëren. Maar fractie van Dijk vindt dit niet een uitkomst om de vlag over uit te gaan hangen. Want er wordt in Schiedam procentueel gezien nog altijd meer woningen gebouwd in midden en hoger segment dan sociaal. 

Al die mooie berichten over bouwprojecten die gestart worden in Schiedam zijn prachtig maar dat is niet hoe de mensen in Schiedam het voelen die al jaren op een wachtlijst staan om een woning toegewezen te krijgen. Alle mooie verhalen over dat nu randgemeenten verplicht meer bij moeten bouwen zijn mooi. Maar je denkt toch niet dat de mensen die in Rotterdam of Schiedam willen wonen, dan nu opeens gaan reageren op een woning in Lansingerland of Berkel en vice versa?”

Het is misschien een stapje vooruit maar het is nog steeds geen oplossing voor de enorme wachtlijst. De wethouder zegt dat met dit plan alle Schiedammers worden bediend. Maar het feit is dat men jarenlang op een wachtlijst moet staan voor sociale huurwoning en dat verandert hier niet mee. 

Partijen zoals de VVD en D66 hebben hun mond vol over wooncarrière maken. Maar om een carrière te starten moet je wel op z'n minst eerst een woning hebben. Op papier een mooi plan maar in mooie plannen kan je niet wonen!”

Foto: Jan Willem de Boer interviewde op 9 januari jl. Sun van Dijk over haar vertrek uit de SP, je kunt de reportage zien onder deze link

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het woningbouw- en politieke nieuws uit Schiedam. Alvast dank.

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: