De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Kuzu stopt als leider van DENK

Kuzu stopt als leider van DENK

DEN HAAG/SCHIEDAM - Tunahan Kuzu (1981), fractievoorzitter van DENK in de Tweede Kamer en partijleider, heeft vandaag bekendgemaakt deze twee functies neer te leggen. Hij zal voor de komende Tweede Kamerverkiezingen niet beschikbaar zijn als lijsttrekker. Wel maakt hij deze zittingsperiode van de Tweede Kamer af als lid van de Tweede Kamer. Farid Azarkan is per direct de fractievoorzitter van DENK. Na de verkiezingen volgend jaar maart zal Kuzu uit de politiek stappen. Kuzu groeide op in Maassluis en doorliep het Stedelijk Gymnasium in Schiedam.

Van 2001 tot 2007 studeerde hij bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit. Tussen 2008 en 2012 was hij gemeenteraadslid voor de PvdA in Rotterdam. Van september 2012 tot november 2014 was hij Tweede Kamerlid voor de PvdA en daarna tot maart 2017 Tweede Kamerlid voor de afsplitsing Kuzu/Öztürk.

Hieronder kun je de verklaring van Tunahan Kuzu lezen:
"Vandaag, precies een jaar voor de Tweede Kamerverkiezingen, heb ik mijn partij te kennen gegeven dat ik niet beschikbaar ben als lijsttrekker voor DENK voor de volgende Tweede Kamerverkiezingen.

De afgelopen jaren waren voor mij als een rollercoaster. Het bouwen aan een politieke beweging die zowel in de Tweede Kamer als in het lokaal bestuur een boodschap heeft voor groepen die onvoldoende worden gehoord in de politiek is enerverend. De keerzijde voor mij als gezicht van DENK, is dat het een behoorlijke impact op mijn persoonlijke leven heeft.

Wanneer mensen mij vroegen of ik het ‘leuk’ vond in de politiek, was mijn antwoord altijd: “leuk is anders, maar belangrijk is het wel”. Ik kreeg veel energie van hetgeen er gebeurde buiten de Haagse vierkante kilometer en die energie verbruikte ik in het Haagse.

De afgelopen periode ben ik bij mezelf te rade gegaan of ik de energie en inzet die ik ten tijde van de oprichting van DENK en sinds de vorige landelijke campagne heb gehad opnieuw kon opbrengen. Of ik vervolgens in staat was om in een volgende periode met alles wat ik in me heb nog een keer meer dan alles kon geven. Het antwoord heb ik inmiddels gevonden en mijn besluit staat vast.

Om mijn partij de ruimte te geven voor de zoektocht naar een nieuwe lijsttrekker, heb ik tevens besloten om het politiek leiderschap en het fractievoorzitterschap neer te leggen. De verantwoordelijkheid voor het fractievoorzitterschap zal ik overdragen aan Farid Azarkan. De procedure voor het presenteren van een nieuwe lijsttrekker ligt bij het landelijk bestuur. Wel zal ik mijn werk als Tweede Kamerlid voort blijven zetten.

Ik ben er trots op dat ik dankzij mensen die mij door dik en dun hebben gesteund een politieke beweging mede heb mogen opbouwen en daarmee een wezenlijke bijdrage heb mogen leveren aan de parlementaire democratie in Nederland. Ik heb er volop vertrouwen in dat DENK na 2021 inmiddels ook zonder mij die bijdrage zal blijven leveren. Mij rest om iedereen die mij heeft gesteund te bedanken voor het vertrouwen dat zij in mij hebben gesteld."

Foto: op de Nacht van de Geschiedenis in Schiedam in november 2018 was Tunahan Kuzu (geheel rechts) een van de sprekers; hij ging onder leiding van Marco Spruit Bleeker in debat met Foort van Oosten (links), toen lid van de Tweede Kamer voor de VVD, maar inmiddels burgemeester van Nissewaard (foto door Louise Melchers) (hier lees je het artikel over het feit dat Van Oosten burgemeester werd)

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het politieke nieuws gerelateerd aan Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker