De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Raadsvraag D66 over:

Lage vaccinatiegraad in Schiedam

Lage vaccinatiegraad in Schiedam

SCHIEDAM - De fractie van D66 meldt in een persbericht zich zorgen te maken over de lage vaccinatiegraad in Schiedam en vraagt aan het college van B&W wat het college hieraan doet.

"Het aantal personen in Nederland dat besmet raakt met het mazelenvirus neemt toe. En tegelijkertijd laten steeds minder ouders hun kinderen inenten. Een week geleden verschenen berichten in de media over een mazelenuitbraak op een kinderdagverblijf in Den Haag waarbij vier kinderen besmet zijn geraakt. Twee van de vier kinderen waren niet ingeënt. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie moet 95 procent van de peuters in een regio zijn ingeënt om groepsimmuniteit te garanderen. Daaronder neemt de kans op mazelen toe. Volgens gegevens van het Rijksinstituut van Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is de vaccinatiegraad in Schiedam op dit moment 92,2 procent. Dat is lager dan in omliggende gemeenten als Rotterdam, Vlaardingen en Maassluis.

D66 vindt de berichtgevingen en het feit dat steeds minder ouders hun kinderen laten vaccineren alarmerend. Besmetting met bijvoorbeeld het mazelenvirus is niet alleen gevaarlijk voor de kinderen die niet zijn ingeënt, maar ook voor jonge kinderen (tot 14 maanden) die nog niet ingeënt mogen worden. Ouders die hun kinderen niet laten inenten brengen dus niet alleen hun eigen kinderen in gevaar, maar ook de kinderen van anderen. 

Daarom stellen Jarle Lourens en Anouschka Biekman vragen aan het college van burgemeester en wethouders (B&W) over de lage vaccinatiegraad in Schiedam. D66 vraagt het college van B&W onder andere wat het doet om ouders te stimuleren om hun kinderen toch te laten inenten", aldus D66 Schiedam.

Foto: Jarle Lourens

1 commentaar(en) op artikel "Lage vaccinatiegraad in Schiedam"

De kleintjes zijn nu juist in gevaar omdat de vaccins de maternale immuniteit aan het vernietigen zijn.

Door: Ria Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: