De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Vanaf aanstaande 1 juli voor overnachting in Schiedam:

Logiesbelasting € 2,70 per nacht p.p.

Logiesbelasting € 2,70 per nacht p.p.

SCHIEDAM - Het voorstel logiesbelasting stond vanavond op de agenda in de online gehouden gemeenteraadsvergadering. De uitkomst is dat per 1 juli aanstaande de gemeente Schiedam logiesbelasting heft bij mensen die tijdelijk in de gemeente verblijven. Bezoekers die overnachten in een hotel, pension, B&B of airbnb betalen deze belasting via de logiesverstrekker. Bezoekers betalen € 2,70 per persoon per nacht.

Dit is prijspeil 2020. Kinderen t/m 12 jaar betalen geen logiesbelasting. Het tarief wordt jaarlijks geïndexeerd.

Inwoners van Schiedam betalen geen logiesbelasting als zij overnachten in een hotel, pension, B&B of airbnb in Schiedam.

De helft van de inkomsten zegt de gemeente te investeren in het verbeteren van het toeristisch klimaat. De andere helft gaat naar algemene zaken zoals beheer openbare ruimte en parkeervoorzieningen. Zaken die zowel voor de bewoner als de bezoeker belangrijk zijn, zo verklaart de gemeente.

"Met deze invoering krijgen we extra middelen van de bezoekers aan onze stad beschikbaar. Hiermee kunnen we de stad ondersteunen door het economisch en toeristisch klimaat van Schiedam te versterken. Het is juist in deze tijd belangrijk om in onze stad te blijven investeren", zo meent de gemeente. "Tijdens de informatiebijeenkomst over de logiesbelasting in januari 2020 hebben logiesverstekkers aangegeven mee te willen praten over de inzet van de middelen. Aan dit verzoek geeft het college graag gehoor. Na de zomer gaan we in gesprek met de logiesverstrekkers."


  

1 commentaar(en) op artikel "Logiesbelasting € 2,70 per nacht p.p."

Wat is er bijzonder aan.?We betalen al jaren toeristenbelasting p.p als we in een hotel of huisje zitten .In Nederland maar ook wereldwijd.

Door: Van Hulst Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker