De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

In volgende gemeenteraadsverkiezingen

LOS als FvD Schiedam?

LOS als FvD Schiedam?

SCHIEDAM - De uitslagen van de Provinciale Verkiezingen in Schiedam zeggen meer over de landelijke politieke ontwikkelingen dan de lokale. Partijen als Forum voor Democratie (FvD) en PVV deden niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Schiedam. Landelijk is provinciaal debutant FvD de grootste partij geworden. Dat zal een aardverschuiving teweeg gaan brengen in de samenstelling van de Eerste Kamer, waarin de coalitie de meerderheid zal verliezen. Het is niet uitgesloten dat FvD in de volgende verkiezingen ook in de gemeenteraad een vergelijkbare verschuiving zal veroorzaken.

"Links blijft gelijk en rechts verliest van extreem-rechts. Onbegrijpelijk dat #Fvdemocratie grootste winnaar van de verkiezingen is geworden! Niemand kent ze en zijn bijna nergens aanwezig geweest met campagnes. Populisme blijft groeien helaas! #fvd #ps2019 #onderbuikgevoel", twittert Mahmut Erdem, die in december als gemeenteraadslid en DENK-fractievoorzitter stopte. "Mahmut, begrijp ik je goed dat je nu zegt dat er extreem-rechtse politieke partijen zijn in Nederland??", reageert Monique Rotteveel, raadslid voor LOS. Arie Villerius (foto), opvolgend raadslid voor LOS, in antwoord op Erdem: "Met andere woorden bedoel je dus dat het Nederlandse volk dom is Mahmut Erdem? Misschien bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen wel een Schiedams LOS Forum voor Democratie." 

Arie Villerius was een van de weinige Schiedammers (in totaal was er een twintigtal) die gisteren het bekendmaken van de uitslagen door de burgemeester op het Stadskantoor persoonlijk bijwoonden. Hij was op het Stadskantoor een van de weinigen die de uitslagen openlijk enthousiast begroette. Jeroen Ooijevaar van GroenLinks was eveneens aanwezig. Hij toonde zich weliswaar verheugd over de overwinning van zijn partij, waarbij naar zijn zeggen de vreugde wel werd overschaduwd door de grote winst van FvD (zie hier ons eerdere artikel). 
 

Hier kun je lezen: DENK-raadslid vliegt LOS in de haren.
 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: