De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

LOS spit naar 2x zo dure kaarsjesavond

LOS spit naar 2x zo dure kaarsjesavond

SCHIEDAM - Op 8 januari publiceerden wij een boze brief die Gerhard de Kok aan de gemeenteraad had geschreven over de kaarsjesavond met de nodige grieven over de donderdag 12 december gehouden feestelijke avond. De fractie van LOS geeft aan ook grote moeite te hebben met de kaarsjesavond, waarvan de organisatie was uitbesteed aan een Delfts bureau.

"Schiedam laat de 'kaarsjesavond', de ontsteking van de kerstboom en het feestje er omheen, door een Delfts bedrijf organiseren voor meer dan tweemaal het bedrag van voorgaande jaren. (?!?!) LOS blijft spitten naar de onderste steen, dus wordt vervolgd", zo meldt Arie Villerius, de kersverse fractievoorzitter (afgelopen dinsdag geïnstalleerd, op de foto net na zijn installering) van Lokaal Onafhankelijk Schiedam. 

Hieronder lees je ons artikel van 8-12-2020:
chiedammer Gerhard de Kok heeft een boze brief geschreven aan de gemeenteraad over de kaarsjesavond van afgelopen december. "Vele burgers waren zeer gepikeerd over de gang van zaken van de kaarsjesavond”, is de mening van Gerhard de Kok.

Hij vraagt zich in zijn brief aan de gemeenteraad af: "Wat is de reden dat de kaarsjesavond uitbesteed is (werd) aan het Creatief Conceptbureau “De Burgemeesters” uit Delft? Hij schrijft in zijn (hier samengevatte) brief:
'1. Een Topper in Schiedam onze “kaarsjesavond”, altijd georganiseerd door “Fun-key Events” en perfect verzorgd. Waarom deze uitbesteding naar “De Burgemeesters”?
2. Was men soms in Schiedam uitgekeken op een vast gegeven wat geweldig overkwam: het beeld op de zijflanken van het oude stadhuis waar de kinderen op de trappen stonden te zingen; prachtig de trotse ouders en burgers die daar veel plezier aan beleefden. Dat was onze kaarsjesavond in Schiedam. Deze verandering door een groot podium te plaatsen, is slecht bevallen bij de burgers in Schiedam en het kwam ook zeer negatief over.
3. Het is een zeer slechte zaak dat de uitbesteding naar Delft is gegaan terwijl wij in Schiedam zeer goede evenementenbureaus hebben en onze belasting-euro’s in onze stad hadden kunnen blijven; dat is zeer belangrijk, eerst in je eigen stad besteden en dan buiten je eigen stad als er geen goede professionele bureaus zijn. Is het soms het kostenplaatje? Dat geloof ik zeker niet.
4. Het ontsteken van de lichtjes in de boom was ruim 30 minuten te laat. Hoe kwam dat?'

Hier lees je ons verslag van de kaarsjesavond.

Foto onder: ditmaal stond tijdens kaarsjesavond naast het oude stadhuis een podium opgesteld (foto door Louise Melchers)

2 commentaar(en) op artikel "LOS spit naar 2x zo dure kaarsjesavond"

Vond het ook tegenvallen. Miste de kinderen op de trap. Het stadhuis bleef donker. Andere jaren waren leuker.

Door: Maja Voets-Moerer Op:

Fijn, het kompliment voor Funkey. Enkel het feit -dubbele kosten- is genoeg voor een motie van afkeuring. Maar dat lukt niet in Schiedam. De raadsleden leven onder een glazen stolp, en likken de burgemeester en zijn knusjes gevleid in het pluche.

Door: aart Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: