De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

'Verscheur dan ook alle Schiedamse coronaboetes'

"Minister komt weg met een zwak excuus"

"Minister komt weg met een zwak excuus"

SCHIEDAM - De fractie van DENK Schiedam heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over de door Schiedamse handhavers uitgedeelde coronaboetes. Dit doet de fractie naar aanleiding van het gedrag van minister Grapperhaus die op zijn bruiloft zelf schromelijk lak had aan de anderhalve-metermaatregel. DENK vindt dat minister van Justitie en Veiligheid Grapperhaus de geloofwaardigheid van ook de Schiedamse BOA's heeft ondermijnd. Je kunt hieronder de vragen van DENK en de inleiding hierop geheel lezen.

"In de afgelopen dagen is er veel ophef ontstaan naar aanleiding van het huwelijk van de minister van Justitie en Veiligheid. Uit nieuwsberichten blijkt dat de minister zich niet houdt aan de regels die hij zelf heeft vastgesteld en verantwoordelijk is voor de handhaving daarvan. Deze ontwikkeling tast de geloofwaardigheid flink aan. Niet alleen die van het kabinet, maar ook die van gemeente Schiedam. Het waren immers de Schiedamse BOA’s die meer boetes hebben uitgedeeld dan Den Haag, Rotterdam, Vlaardingen en Maassluis bij elkaar. Terwijl al deze Schiedammers honderden euro’s moeten aftikken en een aantekening in hun strafblad riskeren, houdt de verantwoordelijke minister zichzelf niet aan de regels. Daarom stelt de fractie van DENK de onderstaande vragen aan de burgemeester van Schiedam:
1. Wat vindt de burgemeester van het feit dat de minister van Justitie & Veiligheid lak heeft aan de anderhalve-metermaatregel?
2. Bent u bereid om in overleg te treden met de minister van Justitie en Veiligheid met het verzoek om alle Schiedamse coronaboetes te vernietigen?
3. Indien u niet bereid bent om in overleg te treden: Hoe bent u van plan om op een geloofwaardige manier gevolg te geven aan de handhaving van coronamaatregelen?
4. Op welke wijze bent u van plan om te gaan met Schiedammers die bij de handhaving van coronamaatregelen aangeven dat de minister zich niet houdt aan de regels?
5. Deelt u de mening dat de minister het gezag en geloofwaardigheid van onze BOA’s heeft ondermijnd?
6. Kunt u aangeven hoeveel coronaboetes er op peildatum 2 september 2020 zijn uitgedeeld door Schiedamse BOA’s?
7. Kunt u aangeven hoeveel coronaboetes er op peildatum 2 september 2020 zijn uitgedeeld aan Schiedamse bedrijven?"

Fractievoorzitter Dogukan Ergin licht het stellen van de vragen toe: "De fractie van DENK is van mening dat het optreden van de minister het gezag en geloofwaardigheid van de politie en BOA’s heeft ondermijnd en het gevoel van rechtsongelijkheid heeft versterkt. Daarom dringt DENK bij de burgemeester van Schiedam aan om in overleg te treden met de minister van Justitie en Veiligheid met het verzoek om alle Schiedamse strafbeschikkingen te vernietigen. De minister hoort het goede voorbeeld te geven en dat heeft hij niet gedaan. Het is onverklaarbaar dat honderden Schiedammers zonder waarschuwing zijn beboet, mogelijk een aantekening krijgen in hun strafblad en de minister wegkomt met een zwak excuus."

Foto: mr. Ferdinand Grapperhaus (1959), minister namens het CDA (bron foto Rijksoverheid)

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het politieke nieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker