De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Bewonerspartcipatiegroep Vereniging BTV-RotterdamAirport:

'Minister neemt bewoners niet serieus'

'Minister neemt bewoners niet serieus'

DEN HAAG - Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen steunt groei van Schiphol. Dat blijkt uit correspondentie door het ministerie van 5 juli 2019. De Bewonerspartcipatiegroep Vereniging BTV-RotterdamAirport moest dit uit een persbericht vernemen. De vereniging heeft een boze brief aan de minister gestuurd. 

Groei van Schiphol brengt indirect groei voor omliggende luchthavens met zich mee, waaronder het vliegveld in Rotterdam (RTHA). “De minister gaat hierbij geheel voorbij aan het feit van de lopende overlegstructuren en door haar ingestelde participantengroepen in dit kader. De minister neemt hiermede afstand van de door haar ingerichte overlegstructuren en neemt hiermede ook de bewoners niet echt serieus”, aldus Vereniging BTV-RotterdamAirport (Bewoners tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport). 

In een brief van de vereniging aan de minister worden dertien vragen aan de minister gesteld. Bijvoorbeeld: Hoe zou u zelf reageren als u wordt geconfronteerd, als participant, als u op ernstige informatieachterstand wordt gezet en uit de media moet vernemen welke besluiten er zijn genomen? Welke waarde hebben verdere participatiebijeenkomsten, nu het besluit van de minister glashelder is en volledig afwijkt van wat het afgelopen jaar met het ministerie is besproken met de participanten?

De brief is mede-ondertekend door bewonersparticipatie-organisatie SATL (Samenwerkende Actiegroepen Tegen Lelystad Airport). 

Foto: minister Cora van Nieuwenhuizen (bron foto Rijksoverheid)

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker