De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Morgen begint Ruseler als wethouder

Morgen begint Ruseler als wethouder

SCHIEDAM - Op dinsdagavond 15 januari 2019 is Duncan Ruseler (AOV) benoemd en beëdigd als wethouder van Schiedam. De commissie benoeming wethouder bracht even daarvoor een positief advies uit, waarna de gemeenteraad akkoord ging met zijn benoeming. Duncan Ruseler neemt binnen het college de plaats in van Catelijne de Groot, die in oktober terugtrad.
 
De gemeente schrijft in een dinsdagavond uitgevaardigd persbericht het volgende over de nieuwe wethouder: 
'Ruseler werd 35 jaar geleden geboren in Schiedam en kent de stad goed. Hij woont in Schiedam Oost. Ruseler behaalde het hbo-diploma voor de opleiding Bestuurskunde en Overheidsmanagement aan de Haagse Hogeschool. Daarna rondde hij met succes de opleiding Management van de Publieke Sector aan de Universiteit Leiden af.

Duncan Ruseler begon zijn loopbaan in Schiedam als fractiemedewerker en later, in 2007, als bestuursassistent van een van de wethouders. Daarna werkte hij bij het ministerie van Justitie, de Veiligheidsregio Kennemerland en als bestuursadviseur in verschillende gemeenten in Noord-Holland. Tot voor kort was hij bestuursadviseur van een van de wethouders in Haarlem.
 
Op woensdag 16 januari begint wethouder Ruseler in zijn nieuwe functie. Hij zegt daarover: “Mijn belangrijkste drijfveer om wethouder te worden is dat ik iets goeds wil doen voor deze stad. Ik wil de stad na een aantal jaren iets beter achterlaten dan ik haar heb aangetroffen. Daar ga ik mij vol voor inzetten.”

Op woensdag 16 januari houdt het college een constituerend beraad om de portefeuilleverdeling verder te bespreken.' 

Toevoeging door redactie:
​Voor de volledigheid voegen wij hier als redactie aan toe, dat Leefbaar de partij was waarvoor hij als fractie-assistent ooit begon. Hij heeft ook in Rijswijk gewoond en hij was toe bestuurslid van de lokale VVD. Hier lees je ons eerdere artikel. 

 

Foto door Eduard Terpstra


 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: