De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Raadslid en docent Reuderink ziek thuis wegens coronabesmetting

Niet vraag of maar wanneer scholen dicht

Niet vraag of maar wanneer scholen dicht

SCHIEDAM - Maarten Reuderink (58) zit ziek thuis. Hij is besmet met het coronavirus. Maarten is fractievoorzitter van de OuderenPartij Schiedam en staat vier dagen per week voor de klas als leraar geschiedenis en maatschappijleer aan de school Wolfert in Rotterdam.

door Jan Schrijver

"Ik ben te moe om te poepen, zo zeggen ze dat wel als je je rot en lusteloos voelt. Nou, zou voel ik me. Ik lig op de bank en dan weer op bed, ik heb geen energie en mijn smaak is helemaal weg, dat zijn zo de symptomen die ik heb. Mijn vrouw Monique is ook positief getest en ziek thuis en die heeft er ook nog flinke hoofdpijn bij", vertelt het zieke gemeenteraadslid ons telefonisch.

"Met de kennis van nu, denk ik achteraf dat ik afgelopen zondag al klachten had. Maar het is moeilijk om op basis van het feit dat je je niet helemaal 100% voelt, te denken dat je besmet bent met corona. Ik dacht totaal niet dat ik besmet was. Ik ben dan ook maandag nog naar school geweest. De klachten werden wat duidelijker en ik heb meteen een test aangevraagd en ben dinsdag thuisgebleven. In de loop van die dinsdag kon ik meteen al terecht voor een test, en donderdag kreeg ik de uitslag, 'positief' dus, zoals dat heet als je besmet bent."

"Ik denk dat ik de besmetting met het virus op school heb opgelopen, het kan haast niet anders. Zoals alle scholen is ook mijn school aan het worstelen met het virus. In het onderwijs kampen steeds meer scholen met zieke docenten en andere medewerkers en uiteraard ook met zieke leerlingen. Het wordt door zieke docenten steeds moeilijker om de lessen te laten doorgaan. En het is sowieso moeilijk om dat - met klassen tot wel dertig leerlingen - veilig te doen. Voor mij is het dan ook niet de vraag of de scholen weer dicht zullen gaan, maar wanneer dat gaat gebeuren. Dan moet je je ook de vraag stellen: is alles al ingericht om digitaal les te kunnen geven? En weet dat lang niet alle leerlingen in onze regio over een laptop of andere afdoende computer beschikken thuis."

"Er wordt binnen scholen dus op alle mogelijke manieren geworsteld met de coronasituatie en zeker ook serieus nagedacht. En als je dan alles hebt gehad, gaat het Viruswaarheid Willem Engel, zeg maar het brein achter Famke Louise en achter bedreigingen aan een verzorgingshuis, zich ook nog eens met het onderwijs bemoeien. Engel dreigt met aangiftes tegen schooldirecteuren die het dragen van mondkapjes op hun scholen verplicht stellen. Volgens Engel is het dragen van mondmaskers slecht voor je gezondheid en kun je schooldirecteuren die het dragen van mondkapjes beschuldigen van mishandeling. De waanzin ten top dit."

Maarten Reuderink is weliswaar ziek thuis en voelt zich belabberd, maar hij blijft strijdbaar, de strijdbaarheid waarmee het Schiedamse college van B&W inmiddels geheel bekend is (met zijn tweemansfractie stelt hij de meeste schriftelijke vragen aan het college van B&W). 

Foto: Maarten Reuderik (rechts) maakt gebruik van zijn spreektijd in de gemeenteraad (archieffoto door Jan Schrijver)

Lees ook:
OuderenPartij uit twijfels over WOT's ()
'Chaos op scholen neemt toe' ()
Help, ik moet inloggen om te werken ()
'Gemeente meet met twee maten' ()
Hamstergedrag van 'Rupsje Nooitgenoeg' ()
OPS voelt zich aangesproken ()
Felle politieke discussie over zak ()
'College wimpelt onze vragen af' ()
Stroomopwaarts stelt te veel vragen ()
'Van gas los' is niet verplicht ()

 

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker