De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

DENK wil zelfbewoningsplicht voor alle nieuwbouwwoningen

Nieuwbouwhuizen niet voor speculanten

Nieuwbouwhuizen niet voor speculanten

SCHIEDAM - Er is in Schiedam schaarste op de woningmarkt. Om aan een betaalbare huurwoning te komen, dien je vaak jarenlang op een wachtlijst te staan. Een woning kopen is een andere mogelijkheid. Beleggers zien ook de schaarste op de woningmarkt en kopen woningen op om te verhuren en/of om speculatieve redenen. De overheid wil de schaarste op de woningmarkt terugdringen door nieuwe woningen te laten bouwen. Dat dan een deel van de nieuwbouwwoningen in handen valt van speculanten zal niet de maatschappelijke bedoeling zijn van de overheid. En toch gebeurt dit. De fractie van DENK Schiedam heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W. De vragen en de inleiding hierop lees je in het vervolg van dit artikel.

"Steeds meer gemeenten voeren de zelfbewoningsplicht in met als doel om de druk op de woningmarkt te verminderen. Regelmatig krijgt DENK signalen binnen over het feit dat woningzoekenden niet aan een geschikte woning kunnen komen. DENK is van mening dat het college van B&W alle denkbare maatregelen dient te nemen om de druk op de woningmarkt te doen verlichten. Daarom stelt DENK de volgende vragen aan het college van B&W:

1. Heeft het college zicht op hoeveel nieuwbouwwoningen in Schiedam - sinds de start van de collegeperiode - in handen zijn gekomen van personen die daadwerkelijk intrek nemen in de nieuwbouwwoning?

2. Deelt u de mening dat alle nieuwbouwwoningen direct in handen moeten komen van woningzoekenden en niet van beleggers en/of tussenpersonen? Zo nee, waarom niet?

3. Bent u bereid om een glasharde zelfbewoningsplicht in te voeren voor alle nieuwbouwwoningen in Schiedam? Zo nee, waarom niet?"

Foto: nieuwbouw in Schiedam Harga 

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het woningnieuws en politieke nieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker