De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Ouderen Partij wil gif tegen rattenplaag

Ouderen Partij wil gif tegen rattenplaag

SCHIEDAM - Gisteren meldden we dat D66 Schiedam vragen aan het college van B&W heeft gesteld naar aanleiding van de opkomst van de bruine rat en de daarmee samenhangende ziekte van Weil. Ook de Ouderen Partij Schiedam heeft op dezelfde dag een vraag gesteld aan het college over hetzelfde probleem. De Ouderen Partij Schiedam onderzoekt hiermee de bereidheid tot het gebruiken van gif. Je leest de vraag hieronder.

"Zoals u waarschijnlijk weet, bestaat sterk de indruk dat bruine rat in Nederland weer een plaag vormt. Daarvoor worden veel oorzaken aangedragen, zoals Global Warming (zie link1), slordig omgaan met (restanten van) voedsel, maar ook het feit dat er pas in uiterste instantie gif mag worden gebruikt. Daar zijn goede redenen voor (zie link2), maar ondertussen zorgt de rattenplaag wel voor de terugkomst van de ziekte van Weil.

Voor nu lijkt er even niets aan de hand, sinds een vakafdeling van de gemeente Schiedam op Schie.nu namens het college heeft aangegeven dat met name de wijk Nieuwland binnen drie maanden rattenvrij is; dit wonder voltrekt zich overigens op 15 november. Bent u bereid om alvast te onderzoeken, indien bovengenoemd wonder zich toch niet voltrekt, of en wanneer u bereid bent alsnog gif te gebruiken? Uiteraard zien wij uw onderbouwde antwoord graag tegemoet.

Vóór u vlucht in: dat mag niet; wij hebben begrepen dat het in uitzonderingen wel mag.

Link 1
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2133679-rattenziekte-van-weil-rukt-op-in-nederland.html

Link 2
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/de-rat-rukt-op-en-hij-is-niet-van-plan-snel-teverdwijnen-die-beestjes-vinden-ons-leuk-zijn-graag-bijons~be87bcd2/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Met vriendelijke groet,
Maarten Reuderink
Pascal van Kraaij"

Het artikel van gisteren over de vragen van D66 kun je onder deze link lezen.

Bron foto: by AnemoneProjectors (talk) - Brown Rat (Rattus norvegicus)Uploaded by Snowmanradio, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=15187853

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het politieke nieuws uit Schiedam. Alvast dank.

1 commentaar(en) op artikel "Ouderen Partij wil gif tegen rattenplaag"

Inderdaad, elk artikel een Lyke geven,het is ook in uw belang.

Door: Ton .Brökling. Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: