De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Raadsvraag Sun van Dijk over bijenhotels

Raadsvraag Sun van Dijk over bijenhotels

SCHIEDAM - Sun van Dijk, van de eenmansfractie Fractie van Dijk, heeft als raadslid vragen gesteld aan het college van B&W over de actie van de Provincie Zuid-Holland om 'bijeenhotels' weg te geven aan gemeenten en scholen. Sun van Dijk: “Het is heel goed dat de gemeente Schiedam een bij-vriendelijke gemeente is. Het zou daarom logisch zijn als Schiedam zich ook aansluit bij de actie van de Provincie en de scholen attendeert op deze campagne.”

"Geacht College, het aantal bestuivende insecten is de afgelopen 30 jaar in heel Europa met 75% achteruit gegaan. De wilde bijen en andere bestuivende insecten zijn voor 80% verantwoordelijk voor de bestuiving van onze voedselgewassen en planten. Daarom is het goed dat de gemeente Schiedam een bij-vriendelijke gemeente is. De provincie Zuid-Holland komt ook in actie voor de wilde bij en geeft airbnbees (bijenhotels) weg aan gemeenten en scholen. Daarbij krijgen zij ook een educatiepakket van Nederland Zoemt. Zo leren de kinderen meer over het belang van de bij voor de natuur. De Fractie van Dijk vindt dit een mooi initiatief van de Provincie Zuid-Holland en heeft hierover een paar vragen.

1. Is het college bekend met de actie van de Provincie Zuid-Holland en zo ja, heeft Schiedam zich ook aangemeld voor een gratis bijenhotel of is de gemeente voornemens om dit nog voor de deadline van 14 februari te doen?
2. Is het college bereid om de Schiedamse scholen te attenderen op deze actie zodat zij nog voor 1 maart een gratis bijenhotel met educatiemateriaal kunnen aanvragen?
3. Is het college bereid om de gemeente, indien gewenst, als distributiepunt te laten fungeren voor de scholen om hun bijenhotel op te kunnen halen?"

Foto: Jan Willem de Boer interviewde op 9 januari jl. Sun van Dijk over haar vertrek uit de SP, je kunt de reportage zien onder deze link

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: