De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Reactie burgemeester op LHBTI-brief

Reactie burgemeester op LHBTI-brief

SCHIEDAM - "We zijn een stad die divers is en divers wil blijven. We zijn niet voor niets regenbooggemeente. Ras, geloof, geaardheid, we maken geen onderscheid. Daar staan we voor als gemeente. Ik kan me voorstellen dat uitlatingen van CU/SGP-fractievoorzitter Berns tijdens de raadsvergadering als kwetsend ervaren kunnen zijn", zegt burgemeester Cor Lamers in reactie op een brief die hij kreeg van de Stichting Jillis Bruggeman.

Stichting Jillis Bruggeman vindt dat in de raadsvergadering van 2 juli jl. de fractie van de CU/SGP zich onnodig kwetsend en beledigend heeft uitgelaten over LHBTI'ers (afkorting staat voor Lesbische vrouwen -Homoseksuele mannen - Biseksuelen - Transgenders - Interseksuelen). De integrale brief kun je lezen in ons eerdere artikel onder deze link. Burgemeester Lamers kreeg deze brief in zijn hoedanigheid van voorzitter van de gemeenteraad.

Hij ging gisteren tijdens het gesprek met de pers naar aanleiding van genoemde brief in op zijn rol als voorzitter van de gemeenteraad. "Raadsleden hebben in voor wat zij tijdens de gemeenteraad zeggen een wettelijk geregelde onschendbaarheid. Dat is een groot goed in onze democratie. Raadsleden kunnen dus tijdens de vergadering van de gemeenteraad veel zeggen. Die ruime marge die zij hebben om iets te zeggen, kan tot confronterende uitspraken leiden. Als voorzitter kan ik nooit voorkomen wat iemand gaat zeggen, ik weet nu eenmaal niet vooraf wat iemand gaat zeggen. Ik kan wel corrigeren. Robert Berns reageerde in tweede termijn op een bijdrage van René Karens (GroenLinks). Ik heb Berns toen afgekapt omdat zijn uitlatingen buiten het onderwerp lagen. Ik heb het 'buiten de orde verklaard'. Vervolgens wilde John van Sliedregt (D66) reageren op de uitlatingen van Berns, maar ook dat heb ik toen buiten de orde verklaard."

Burgemeester Lamers besloot met de opmerking het aanbod van de Stichting Jillis Bruggeman - bijwonen van de voorstelling No Label - graag te omarmen. 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker