De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

DENK biedt 'Steunpunt Coronaboetes Schiedam'

Schiedam is coronaboetekampioen

Schiedam is coronaboetekampioen

SCHIEDAM - DENK Schiedam lanceert het 'Steunpunt Coronaboetes Schiedam'. Hiermee roept de politieke partij Schiedammers, die vinden dat zij onterecht zijn beboet, op om zich te melden.

Vrijwilligers van DENK Schiedam staan inmiddels klaar om bewoners te ondersteunen in het bezwaar proces. "Afgelopen week bleek dat de Schiedamse BOA’s extreem veel coronaboetes hebben uitgeschreven. Het aantal loopt op in de honderden (592) en daarmee hebben de Schiedamse BOA’s meer boetes uitgeschreven dan de omringende gemeenten, zoals Rotterdam, Vlaardingen en Maassluis bij elkaar", zegt fractievoorzitter DENK Schiedam Dogukan Ergin (tweede van rechts op de foto). “Het ziet ernaar uit dat er ergens heel erg strak is gestuurd op het uitschrijven van boetes en niet op het waarschuwen en aanspreken van mensen. Er is gewoon geen andere verklaring voor de extreme hoeveelheid aan boetes. Schiedam is helaas kampioen in het uitschrijven van boetes en daar ben ik niet trots op.”

DENK Schiedam is van mening dat de coronaboetes bij excessen ingezet dienen te worden en zegt te betreuren dat er kennelijk te pas en te onpas wordt beboet. "In de afgelopen weken hebben de gemeenteraadsleden van DENK vele bezorgde signalen ontvangen. Veel Schiedammers zijn diep geraakt door de boetegretigheid van de gemeente. In de afgelopen weken heb ik gesproken met jongeren die zorgen hebben over hun toekomst. Ook veel inwoners met een bestedingsruimte van maar 50 euro per week kunnen niet zomaar honderden euro’s ophoesten. En dit terwijl deze mensen in de veronderstelling waren dat zij zich keurig aan de regels hielden. Deze Schiedammers bieden wij hulp via ons steunpunt. Schiedammers geven wij gratis advies over het bezwaartraject en desnoods schrijven onze vrijwilligers de bezwaarbrieven.”

Hier vind je het formulier waarmee je je kunt aanmelden bij het steunpunt: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdnsfr-wCjUY7DWkqEcyalx1IM_qDxK4TnnX0aqtp8e_X9EoQ/viewform

Voor overige vragen over hulp: schiedam@bewegingdenk.nl 

Hier lees je eerdere artikelen over coronaboetes in Schiedam:

Actie brengt 1800 euro op voor boetes

Laat zien: gemeente maakte vergissing

Burgemeester wil het uitleggen

Foto: bron DENK Schiedam (archieffoto)


Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het politieke nieuws uit Schiedam. Alvast dank.​​

1 commentaar(en) op artikel "Schiedam is coronaboetekampioen"

Gelukkig houdt men zich hier wel goed aan de anderhalve meter maatregel

Door: Westhoff Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker