De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Raadslid Rose vindt lokale omroep werken als vroeger de schoolkrant

'SchieTV doet vooral collegetour'

'SchieTV doet vooral collegetour'

SCHIEDAM - Gemeenteraadslid Andreas Rose van LOS heeft kritiek geuit op het functioneren van Schie TV. Dat doet hij naar aanleiding van de reportage die door de lokale omroep is gemaakt van de officiële opening afgelopen zaterdag van Sportpark Harga. Rose zegt Jan Willem de Boer (foto) te missen op televisie.

"Vandaag de reportages bekeken van opening Sportpark Harga. Van JW TV en Schie TV. Opmerkelijke verschillen. De een sfeerverslag met interessante en relevante mensen. De ander spreekbuis van college. Zo jammer dat Jan Willem niet meer op de tv mag", schrijft Andreas Rose op twitter. Het aantal likes op zijn tweet loopt op. Onder de bijval die Rose krijgt ook een van misdaadverslaggever van het AD, de Schiedammer Sanders Sonnemans. Hij antwoordt Rose: 'Voor 't eerst ben ik 't met je eens.'

Update:
Na publicatie van dit artikel, ging Rose op zijn Facebook-pagina nog verder in op het verschil tussen JW TV en Schie TV. Wij citeren hem:
 

"Schie TV doet vooral collegetour."

"Deze week plaatste ik een tweet over de lokale omroep(en). Ik vergeleek de reportages van Schie TV en JW TV over de opening van het Sportpark Harga met elkaar. Die vergelijking viel wat mij betreft uit in het voordeel van JW TV. Ik kreeg van veel kanten bijval, zelfs uit onverwachte hoek. Zelfs Sander Sonnemans, die nog zuurder is dan ik en mij minacht tot op het bot was het eens met mij. De Schiedammeronline maakte weer een reportage over deze twitterwisseling.

Ik vraag me af of Schie TV wel een onafhankelijke nieuwszender is. Look TV had een rijke traditie om politici aan het woord te laten. Met name de zaterdagochtend met Jan Willem de Boer en wijlen Henk Groenewegen werden goed beluisterd en bekeken. Natuurlijk kon je vraagtekens zetten bij de onafhankelijkheid van de interviewers, maar toch werd iedereen uitgenodigd en kon zijn verhaal kwijt. Met de toekenning van de nieuwe licentie, die tegen de zin van het college naar Look TV ging i.p.v. de internetzender, waarvan de naam me niet eens meer te binnen schiet,  veranderde er wat. Jan Willem en Henk Groenewegen moesten weg en met die kritische praatjes van raadsleden op de lokale tv moest het maar afgelopen zijn. De politieke uitnodigingen werden schaarser en schaarser. 

Jan Willem de Boer is echter journalist in hart en nieren en ging als hobbyist verder. Als er wat te doen is in de stad, is JW TV erbij met zijn kleine handcamera of gewoon met de mobiel. Hij ging ook weer ouderwets de politici interviewen en dat leidde tot spannende (internet)tv. Het raadslid van de week en een terugblik op één jaar raadsperiode zijn voorbeelden hiervan. Nu komt Schie TV ineens ook met een terugblik op één jaar raadsperiode. Vergelijk de reportages en geef uw oordeel.

Voor het eerst in lange tijd werd ik weer eens gevraagd door Schie TV. Bij Schie TV had men 4 man en twee weken organisatie nodig om mijn bijdrage op te kunnen nemen. De vragen werden van te voren opgegeven en daar mocht ik dan antwoord op geven. Geen interview dus maar een vragenlijstje zoals vroeger bij de schoolkrant. Het meest verbaasde mij de vraag wat ik van de verkiezingsuitslag vond. Daar kom je nu mee,dacht ik. De verkiezingen waren 14 maanden geleden. Ook de andere vragen nodigden niet uit tot prikkelende antwoorden. Ik verlang naar een lokale talkshow, zoals die eens is geprobeerd met Haan en De Boer. Dit werd helaas van de buis gehaald voordat de kinderziektes overwonnen waren. Als ik dan een tip mag geven voor de presentatie, haal Jan Willem terug en zet er een pittige dame naast."

 

Hier kun je de reportage van de opening van Sportpark Harga van Jan Willem de Boer van JW TV zien:
https://www.facebook.com/192055098366233/videos/428282678005217/

Foto: Jan Willem de Boer in gesprek met Ben Wijnstekers, een van de vele interviews in zijn reportage (foto door Gert Struijs)

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook op de hoogte van het politieke en medianieuws uit Schiedam. Alvast dank.

 

2 commentaar(en) op artikel "'SchieTV doet vooral collegetour'"

100%. mee eens. Jan Willem is en blijft de grote promoter van al het nieuws, achtergronden en opinie in de gemeente Schiedam.Ook lukt het hem met bescheiden middelen beeld en geluid synchroon te laten lopen. Dat kan van Schie TV nog steeds niet altijd gezegd worden

Door: Robert Schaeffer Op:

vergeleken bij SchieTV is Jan Willem TOP - kom maar gauw op TV JW !!!!!

Door: Trudy Berends Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: