De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

SP bezorgd over opkopen woningen

SP bezorgd over opkopen woningen

SCHIEDAM - Theo Wijmans van de SP heeft vragen gesteld aan het college van Burgemeester & Wethouders van Schiedam over opkopers die zich op de markt van huizen tot ongeveer 140.000 euro begeven.  

Hieronder kun je de vragen lezen:
"De laatste maanden kreeg de SP een aantal klachten van Schiedammers die een goedkoop huis wilden kopen en overboden werden door opkopers die niet van plan zijn om in deze woningen te gaan wonen. Opvallend is het dat het hier om huizen gaat in de prijsklasse tot ongeveer 140.000 euro. De mensen die op deze schaarse woningen afkomen hebben een laag inkomen en kunnen zich geen duurdere woningen permitteren en kunnen niet op korte termijn iets huren dat voor hun betaalbaar is. Daarom heeft de SP de volgende vragen aan het college:

1. Is het college bekend met het bovengenoemde?
2. Heeft het college er enig zicht op hoe vaak dit voorkomt in Schiedam?
3. Deelt het college de mening van de SP dat dit, ondanks dat het niet illegaal is, toch ongewenst is omdat dit inwoners belemmert om woonruimte te vinden en de prijs van koophuizen kan opdrijven?
4. Is het college bereid om te onderzoeken hoe groot dit probleem is in onze gemeente?
5. Zijn er lokaal mogelijkheden deze praktijken een halt toe te roepen?"

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook op de hoogte van het woonnieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: