De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

GroenLinks met inwoners in gesprek via Facebook en YouTube

Stimuleren van OV, fietsers én scooters

Stimuleren van OV, fietsers én scooters

SCHIEDAM - "GroenLinks Schiedam heeft besloten om op 8 oktober tijdens GroenLive niet alleen via Facebook, maar ook via Youtube live te gaan! Dit om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen (en niet alleen degenen met een Facebookaccount", zo laat de partij vandaag weten. 

Je vindt het YouTube-kanaal van GroenLinks Schiedam onder deze link. Je kunt de live-sessie ook hier terugzien:  https://www.facebook.com/GroenLinksSDAM/videos/3381645448571502 

Met ingang van oktober houdt GroenLinks Schiedam iedere maand een livesessie op Facebook (GroenLive). De politici van deze partij houden in een sessie een actueel onderwerp tegen het licht. Alle Schiedammers zijn welkom om via Facebook over deze onderwerpen mee te praten en zo de fractie en wethouder Jeroen Ooijevaar hun ideeën en standpunten mee te geven. 

GroenLinks Schiedam wil volgende maand, in aanloop naar de behandeling over de Mobiliteitsvisie in Schiedam, een livesessie op Facebook organiseren waarvoor alle Schiedammers worden uitgenodigd. De fractie en wethouder willen in gesprek om te horen wat Schiedammers belangrijk vinden als het gaat over (groen)vervoer, parkeren, fietsvoorzieningen en verkeersveiligheid. 

Fractievoorzitter René Karans: “Het klinkt in eerste instantie niet zo spannend, maar zo’n Mobiliteitsvisie heeft enorme invloed op je stad. Hoe kom je als Schiedammer van A naar B? Van huis naar school naar sport naar vrienden? Kan dat snel, veilig, makkelijk en duurzaam? Of valt daar nog wel wat aan te verbeteren?”

In de Mobiliteitsvisie staat hoe de gemeente denkt over het voor ons relevante vervoer en de toekomst daarvan. GroenLinks Schiedam wil onder meer graag: "Een groenere, schonere samenleving. Meer ruimte voor de fiets, goede OV-verbindingen vanuit alle wijken in de stad, we stimuleren het gebruik van “schonere” auto’s (minder uitstoot) en scooters en we willen de overlast van Zestienhoven tegengaan."

GroenLinks wethouder Jeroen Ooijevaar: “Schiedam wordt steeds drukker. Er komen meer huizen en mensen bij en we werken verder van huis. Om te zorgen dat Schiedam niet in één grote file verandert, denken we na over hoe we ons in de toekomst in Schiedam gaan verplaatsen.”

GroenLive sessie 1 is op 8 oktober, om 20.00 op de Facebookpagina van de Schiedamse afdeling van deze partij. "Voor deze avond bereiden de fractie en wethouder stellingen voor om op te reageren, maar als jij al vragen/opmerkingen hebt die we absoluut mee moeten nemen, dan kun je mailen naar fractie@groenlinksschiedam.nl. Aanmelden is niet nodig", aldus GroenLinks Schiedam.

(dit is een update van ons bericht van 24-9-2020)

Lees ook:
Hoe houden we Schiedam bereikbaar? ()
Deelfietsen in het havengebied ()

Foto: bron Bewonersvereniging Spaland (uit ons eerdere artikel: Scooter op de stoep ontneemt zicht)

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het politieke nieuws uit Schiedam. Alvast dank.

 

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker