De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Stop het huiselijk geweld

Stop het huiselijk geweld

SCHIEDAM - Gisteravond is een door raadslid Sun van Dijk ingediende motie, die actie wil om huiselijk geweld tegen vrouwen en kinderen te stoppen, door de gemeenteraad unaniem aangenomen, zo laat GroenLinks Schiedam weten.

Sun van Dijk geeft aan zich al jaren zorgen te maken over het functioneren van Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond (VTRR), de organisatie waar je terecht kan bij vermoedens van kindermishandeling en huiselijk geweld. En waar je hulp kunt vragen als je slachtoffer van huiselijk geweld bent. “Al sinds 2015 worden de wachtlijsten langer”, zo stelt ze. “In mei 2019 hebben we een kritische discussie gevoerd over de wettelijke termijn van 5 dagen waarbinnen een melding van vermoeden van mishandeling beoordeeld moet worden. Dit omdat eind 2018 ruim 65% toen niet binnen de wettelijke 5 dagen werd beoordeeld. En let op, we hebben het over gezinnen waarbij er vermoedens zijn van geweld, verwaarlozing, verslavingsproblematiek en ga zo maar door. VTRR doet het veel slechter dan andere Veilig Thuis regio’s."

Sun van Dijk riep de gemeenteraad op om uit te spreken dat de aanpak van huiselijk geweld een prioriteit is van de gemeenteraad Schiedam. Samenwerking moet worden gezocht met gemeenteraden in de regio om te gaan werken aan de veiligheid van vrouwen en kinderen. Een bijeenkomst moet worden georganiseerd met de gemeenteraden in de regio. 

Bij deze bijeenkomst kan het onlangs in Rotterdam gepresenteerde onderzoek van het Verwey-Jonker instituut “Complexe problemen vragen onorthodoxe oplossingen” als leidraad worden genomen. De raden moeten met elkaar bespreken wat we als regio samen kunnen doen om slachtoffers van huiselijk geweld sneller hulp en bescherming te geven. Deze bijeenkomst ziet Van Dijk het liefst tussen 25 november en 10 december, de periode van Orange the World. Deze periode staat in het teken van awareness en oproep tot acties om geweld tegen vrouwen te stoppen. 

Hier vind je een informatiepagina van de Rijksoverheid over huiselijk geweld.

Foto: Sun van Dijk (foto door Louise Melchers)

Lees ook:
Sun van Dijk wordt lid van GroenLinks ()
Raadslid ontdekt waarheid over adoptie ()
Prostitutiebeleid Schiedam ter discussie ()
'Geen #metoo laten versloffen' ()
Oranje Dorpskerk en Stadskantoor ()

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker