De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

OPS inzake steunaanvragen door ondernemers

Stroomopwaarts stelt te veel vragen

Stroomopwaarts stelt te veel vragen

SCHIEDAM - De OuderenPartij Schiedam heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W van Schiedam over Stroomopwaarts met betrekking tot het in het kader van de coronacrisis verstrekken van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Stroomopwaarts stelt meer vragen aan de aanvragers van financiële steun dan volgens de Rijksoverheid gesteld zouden moeten worden, zo concludeert de OuderenPartij Schiedam. Je kunt de vragen in dit artikel in hun geheel lezen.

"Geacht college,
Vandaag kreeg een lid van onze partij een brief van Stroomopwaarts waarin werd gewezen op de mogelijkheid om een Tozo-uitkering aan te vragen. Op sociale media wordt al geklaagd dat Stroomopwaarts extreem veel vragen stelt, onder andere over de vermogenspositie van de aanvrager en de financiële positie van de partner. Wij hebben dit zelf gecheckt en die klachten kloppen inderdaad.

Op de site van rijksoverheid.nl staat over de verstrekking van de Tozo-uitkering:

De inkomensondersteuning voor levensonderhoud hoeft later niet terugbetaald te worden. Er is in deze tijdelijke regeling geen sprake van een vermogens- of partnertoets. 

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-financiele-regelingen/overzicht-financiele-regelingen/tozo/wat-en-voor-wie

Kunt u aangeven waarom Stroomopwaarts ondanks het bovenstaande toch om deze gegevens vraagt?

Kunt u aangeven hoe Stroomopwaarts  het aanvraagformulier gaat aanpassen?

Kunt u aangeven hoe het komt dat Stroomopwaarts deze gegevens, ondanks het bovenstaande, toch meent / meende te moeten vragen?

Met vriendelijke groet,
Maarten Reuderink
Pascal van Kraaij
OuderenPartij Schiedam"

Foto: Maarten Reuderink (rechts) (archieffoto; laatste raadsvergadering met publiek in maart)

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het politieke nieuws uit Schiedam. Alvast dank.​

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker