De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Oud-SP-lid en nu eenmansfractie:

Sun van Dijk wordt lid van GroenLinks

Sun van Dijk wordt lid van GroenLinks

SCHIEDAM - Sun van Dijk, raadslid voor de Fractie van Dijk (eenmansfractie) in de gemeenteraad van Schiedam, is lid geworden van GroenLinks. Dit leidt ertoe dat de fracties van GroenLinks Schiedam en Fractie van Dijk hebben besloten de samenwerking te intensiveren.

Sun van Dijk was raadslid voor de SP. In december 2018 zegde ze haar lidmaatschap van de SP op en ging ze als eenmansfractie verder. Van Dijk: “De keuze om lid te worden van GroenLinks was een hele logische voor mij; ik vind dat iedereen eigenlijk lid zou moeten zijn van een politieke partij. GroenLinks is voor mij de partij die staat voor duurzame, sociale en menselijke politiek, zowel lokaal als landelijk. Daar zet ik mij graag voor in. Ik zie ernaar uit om mee te draaien in de afdeling van GroenLinks Schiedam. Samenwerken zal onze inzet voor een mooier Schiedam versterken.”

De fractie van GroenLinks bestaat uit Sandra Mantingh, Bart Voortman en René Karens. Sinds vorig jaar werken GroenLinks Schiedam en Progressief Schiedam al intensief samen met de Fractie van Dijk in de Gemeenteraad. Dat uit zich in het namens elkaar spreken in vergaderingen op verschillende onderwerpen. De samenwerking tussen de fracties van GroenLinks Schiedam en Fractie van Dijk zal nu nog intensiever worden. De vier raadsleden verdelen de portefeuilles onderling, fractievergaderingen worden gezamenlijk gehouden en er zal, behoudens gevallen waarin persoonlijke principiële bezwaren spelen, gezamenlijk worden gestemd. Dat betekent ook dat Sun van Dijk de afspraken die GroenLinks Schiedam met andere partijen heeft gemaakt in het coalitieakkoord ‘Bouwen met Nieuwe Energie’ steunt en binnen haar portefeuilles op die onderwerpen namens GroenLinks het woord zal voeren (en vice versa).

Fractievoorzitter van GroenLinks Schiedam René Karens: “Sun past goed bij GroenLinks Schiedam, met haar bevlogen sociale en duurzame politiek. Ik ben heel blij dat zij lid is geworden van onze partij en onze afdeling. Wij kijken uit naar een nog intensievere samenwerking in de gemeenteraad met elkaar. Wij hadden het liefst Sun verwelkomd als volledig lid van de fractie, maar dat zou ingaan tegen de afspraken binnen GroenLinks over het meenemen van zetels die voor andere partijen zijn gekozen. Ik ben blij dat Sun, in overleg met de partij en ons, de samenwerking in deze vorm wil aangaan zodat we zoveel mogelijk kunnen gaan werken als één fractie. Dit helpt ons om ons nog beter in te zetten voor een socialer en groener Schiedam.”

De samenwerking met Progressief Schiedam (PS) blijft als vanouds, zo meldt GroenLinks. De tweemansfractie van PS bestaat uit raadsleden Frans Hamerslag (fractievoorzitter) en John Maris.

Het college van B&W telt vijf wethouders. Eén daarvan is Jeroen Ooijevaar (GroenLinks), namens GroenLinks en PS. 

Lees ook:
Raadslid ontdekt waarheid over adoptie ()
Van Dijk treedt toe tot blok GL & PS ()

Foto: v.l.n.r. Sandra Mantingh, Bart Voortman, René Karens en Sun van Dijk (bron foto website GroenLinks Schiedam)

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het politieke nieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker