De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Voor Povinciale verkiezingen

Twee Schiedammers op NIDA-lijst

Twee Schiedammers op NIDA-lijst

SCHIEDAM - De islamitisch geïnspireerde partij NIDA is vertegenwoordigd in de gemeenteraden van Den Haag en Rotterdam. De partij wil meedoen aan de komende Provinciale Statenverkiezingen in Zuid-Holland op 20 maart 2019.

Voor deelname dient de partij minimaal 30 ondersteuningsverklaringen te kunnen overleggen. Dat aantal is inmiddels ruimschoots binnen, meldt de partij. Ook in Schiedam werden verklaringen getekend. "Dat Schiedam een belangerijke stad is voor NIDA is ook terug te zien in de kandidaten-lijst", aldus partijvoorzitter Nurullah Gerdan: de Schiedamse studente Almira Henic (27) en de Schiedamse ondernemer Chemseddine Sbita (23) staan op respectievelijk nummer 5 en 6 van de kandidatenlijst. Lijsttrekker is Bas van Noppen.

NIDA is ontstaan in Rotterdam als een lokale partij die in 2014 uit het niets 2 zetels wist te behalen in de Rotterdamse gemeenteraad. Vorig jaar kwam daar ook een zetel in de gemeenteraad van Den Haag bij. Afgelopen maand maakte NIDA bekend deel te zullen nemen aan de Provinciale Verkiezingen in Noord- en Zuid-Holland.

Foto: kandidaten Almira Henic (27) en Chemseddine Sbita (23) brengen aanhangers op de been in Schiedam

1 commentaar(en) op artikel "Twee Schiedammers op NIDA-lijst"

Nida, waarom hier? Er zijn zo vele islamitische landen waar jullie denkbeelden prima in de samenleving passen... NIDA? -> NIDO (= NIet DOen)!

Door: Peter Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: