De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Arie van Wingerden (SLV) over raadsleden met 'profileringsdrang'

"Voor jezelf bezig of voor je stad?"

"Voor jezelf bezig of voor je stad?"

SCHIEDAM - Jan Willem de Boer ging in zijn rubriek 'Politicus van de week' in gesprek met Arie van Wingerden van SLV. Hij raakte bij de laatste verkiezingen zijn zetel kwijt. Wat vindt hij van de huidige raad? "Laat ik het netjes zeggen: er zitten veel mensen in met een sterke profileringsdrang. Ben je voor jezelf bezig of voor je stad, vraag ik me te vaak af."

door Jan Schrijver

Arie van Wingerden maakte in de vorige raadsperiode als gemeenteraadslid deel uit van de Fractie Janssen, een afsplitsing van AOV. Bij de laatste raadsverkiezingen werd de nieuwe naam voor Fractie Janssen 'Sociaal Liberaal Verbond' (SLV). Een slecht verkiezingsresultaat werd behaald: van de drie zetels werd er één behouden. Deze is ingenomen door fractievoorzitter René Janssen. Arie van Wingerden raakte zijn zetel kwijt. Hij is nu opvolger/commissielid. Jan Willem de Boer vindt SLV een 'nogal onzichtbare partij'. Hij houdt dat voor aan de politicus, met de vraag: "Wat hebben jullie toegevoegd aan de politiek?" Van Wingerden: "Ja, dat vraag ik mezelf ook wel eens af. Ik had een aantal jaren geleden wilde plannen. We hebben heel veel werk verzet, maar uiteindelijk bleek het qua resultaat niet zo uit te pakken als we voor ogen hadden." 

Jan Willem houdt hem voor dat landelijk de VVD opschuift naar rechts om succes te hebben in de strijd met de FvD. Staan jullie daar als sociaal liberalen ook zo in? "Nee, dat staan we niet. Ik vind dat ieder zijn eigen mening mag hebben en die uit mag spreken. Maar ga in overleg met elkaar. Voer de discussie op feiten en inhoud en houd op met etiketten plakken." 

Wat vind je van de huidige wethouders in het college? "Fahid Minhas was in de vorige raadsperiode raadslid voor de VVD en wij zijn in veel dossiers goed samen opgetrokken als fracties. Ook als wethouder laat hij zien goede dossierkennis te hebben en slagvaardig te zijn; een topper die niet voor niets onlangs een landelijke prijs kreeg als bestuurder. Wethouder Patricia van Aaken (CDA) kan ik ook als goed waarderen. De andere drie vind ik vooralsnog nogal onzichtbaar." 

Tot slot: "Groenoord van het gas af, op zich een prima idee om het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen en gebruik te maken van de warmteleiding die er in deze wijk loopt. Maar dat zou 13.000 euro gaan kosten per huishouden. Dat zou niet op rekening mogen komen van de bewoners, vind ik."  (vandaag werd bekend dat het door de landelijke overheid ingeschakelde 'Planbureau voor de Leefomgeving' een aantal ernstige rekenfouten heeft gemaakt en de kosten van energietransitie per woning veel hoger uit zullen komen.)

De reportage van Jan Willem de Boer van JW TV kun je zien onder deze link.

Hier lees je over de laatste raadsverkiezingen.

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het politieke nieuws uit Schiedam en regio. Alvast dank.​

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: