De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Motie van Pegtel en Feelders aangenomen

Wall of Fame van sporters gaat door

Wall of Fame van sporters gaat door

SCHIEDAM - Gemeenteraadsleden Jaap Pegtel van CDA en Bertus Feelders van VVD dienden gisteravond bij de gemeenteraadsvergadering een gezamenlijke motie in voor een Wall of Fame voor Schiedamse sporters. De motie werd aangenomen.

door Louise Melchers

Jaap: 'Het is belangrijk dat je als Schiedammer trots kunt zijn op de inwoners van je stad, maar dan moet je ze wel kennen. Eén van de mogelijkheden om Schiedamse sporters die een bijzondere prestatie hebben geleverd te eren is een Wall of Fame. We kennen allemaal de Schiedamse bokster Nouchka Fontijn en voetballer John de Wolf, maar wie kent bijvoorbeeld nog bokser Arij Smit, die in 1924 meedeed aan de Olympische Spelen of Joop van Woerkom die in 1936 als waterpoloër meedeed? Of een van de vele andere sporters van wie de namen misschien wel vergeten zijn of van wie we het bestaan niet meer weten. Deze sporters kunnen een inspiratiebron zijn voor Schiedamse sporters van alle leeftijden. Ook voor mensen van buiten Schiedam kan zo'n Wall of Fame interessant zijn. 

Hoe de Wall of Fame er precies uit komt te zien en waar hij moet komen, staat nog niet vast. Ook de regels waaraan een sporter of sportster moet voldoen om in aanmerking te komen voor een plekje op de Wall zijn nog niet opgesteld. 'De wethouder gaat een plan uitwerken en legt dat dan voor aan de raad,' aldus een enthousiaste Jaap Pegtel, 'andere steden hebben hier al ervaring mee en daar is het een succes.'

Foto: Jaap Pegtel

N.B. Een interessante opsomming van Schiedamse sporters vind je in onze rubriek BonTon, als voorbeeld Piet Romeijn. Onderin het artikel staat een lijstje van sportieve Schiedammers. Hierin staan zeker sporters die in een Wall of Fame niet zouden mogen ontbreken.

1 commentaar(en) op artikel "Wall of Fame van sporters gaat door"

Denk ook aan Jan van Schijndel en Wim de Haan

Door: Rob Wark Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: