De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Jules Bijl wordt wethouder van o.a. financiën in onze buurgemeente

Weer Schiedammer in Vlaardings college

Weer Schiedammer in Vlaardings college

SCHIEDAM - Op donderdag 24 september 2020 wordt Jules Bijl (D66) geïnstalleerd als wethouder in Vlaardingen. Hij krijgt onder meer financiën in zijn portefeuille. Bijl volgt Sebastiaan Nieuwland op die burgemeester wordt in het Noord-Hollandse Uitgeest. 

Na Bart de Leede, geboren en getogen in Schiedam en eerst wethouder geweest in de jeneverstad, is Bijl nu de tweede wethouder in Vlaardingen met Schiedamse roots. Bijl (1958) groeide op in Schiedam Noord. Hij volgde zijn middelbare schoolopleiding aan het Groen van Prinsterer in Vlaardingen. Na zijn studie rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam begon hij zijn zeer uitgebreide politieke carriere bij de provincie Zuid-Holland.

Hij bekleedde vervolgens in enkele steden de functie van gemeentesecretaris, werd directeur van het kabinet van de Gouverneur Nederlandse Antillen en daarna burgemeester in Eemnes en Montfoort. Tussen 2010 - 2015 was hij directeur van het Kabinet van de Gouverneur van Curaçao. Voor zijn terugkomst naar Nederland was hij ambassadeur van Nederland in Trinidad en Tobago (2015-2019). 

Bijl laat ons weten het leuk te vinden weer terug te zijn in het gebied waar hij opgroeide. Hij gaat zijn deskundigheid inzetten om de Vlaardingse financiën weer op orde te brengen. Morgen wordt hij beëdigd. 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker