De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Bij GroenLinks volgt Bart Voortman opgestapte Guido Antunes op

Zelden iets lelijks gezien als Stadserf

Zelden iets lelijks gezien als Stadserf

SCHIEDAM - Bart Voortman zal dinsdag 21 april geïnstalleerd worden als raadslid van GroenLinks Schiedam. Hij volgt hiermee Guido Antunes op, die zijn functie als raadslid per 31 maart neerlegde. Bart begint meteen met gepeperde uitspraken, zoals 'zelden zoiets lelijks gezien als het Stadserf'.  Als nieuw fractielid en raadslid krijgt Voortman de onderwerpen werk en inkomen (o.a. armoede, bijstand, schulden), zorg, WMO, vrijwilligerswerk, ouderen, gemeenschappelijke regelingen in zijn portefeuille. 

Bart Voortman is 52 jaar oud, is in het dagelijks leven trambestuurder bij de RET en heeft een dochter en een kleinzoon. Bart Voortman: "Ik heb hier de eerste vijf jaar van mijn leven gewoond, het grootste deel van mijn leven dus elders, maar tot mijn 20e kwam ik hier met grote regelmaat. Toen overleed het laatste hier-wonende familielid. Toen ben ik hier jaren niet geweest en nu woon ik hier weer zo'n acht jaar en ik moet bekennen dat ik er wat gemengde gevoelens bij heb. Ik vind de mensen hier heel toegankelijk en ik vind de oude binnenstad over het algemeen prachtig. Als er mensen komen die hier nog nooit geweest zijn, neem ik ze altijd mee op een wandelingetje en ze zijn altijd onder de indruk. Tegelijkertijd springen de tranen in mijn ogen als ik zie wat er hier en daar met die stad is gedaan. Zelden zoiets lelijks gezien als het Stadserf, bijvoorbeeld."

Wat wil hij bereiken als raadslid? "Ik wil me graag bezighouden met onder meer werk en inkomen en zorg/jeugdzorg. Nu weet ik dat je op veel van wat daar gebeurt, weinig invloed hebt, maar 'het gezicht' wordt lokaal bepaald. Hier vind ik oog voor de menselijke maat houden cruciaal. Dat geldt niet alleen voor cliënten maar ook voor het personeel wat in die sectoren, betaald en onbetaald, werkzaam is."

Wil je de Schiedammers nog wat meegeven? "Blijf wakker. En heb geduld. Besluitvorming en uitwerking gaat niet zo snel als we zouden willen. Tegelijkertijd kunnen raadsleden en bestuur niet altijd op de hoogte zijn van alles wat er dagelijks in de stad speelt, dus trek aan de bel als je ergens wat van vindt. Nu ben ik niet van mening dat dat nu niet gebeurt, maar volgens mij zijn er in Schiedam grote groepen die nauwelijks zijn georganiseerd en waar politici en bestuurders wel óver praten maar niet mét."

Bart Voortman is geen nieuwe naam binnen GroenLinks Schiedam, zo was hij de afgelopen tijd interim bestuursvoorzitter.

Oproep GroenLinks
Door de coronacrisis gaan de normale vergaderingen van de gemeenteraad niet door. Sommige onderwerpen kunnen echter niet wachten, dus er zal op 21 april een speciale raadsvergadering plaatsvinden, zonder publiek of insprekers. Deze is wel online te volgen via de website van de Gemeente Schiedam. Tijdens deze vergadering wordt ook officieel afscheid genomen van Guido Antunes als raadslid. "GroenLinks Schiedam vraagt de Schiedammers die dit willen om een boodschap voor Guido op de mail te zetten, deze berichten zullen we printen, op een mooie manier bundelen en aan hem uitreiken. Mail kan naar fractie@groenlinksschiedam.nl" 

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het politieke nieuws uit Schiedam. Alvast dank.

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker