De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Schiedams voetbalkampioenschap

2019 brengt nieuwe kampioen voetbal

2019 brengt nieuwe kampioen voetbal

VOETBAL - Aanstaande weekeinde vindt op de velden van Excelsior'20 het Schiedams kampioenschap 2019 plaats. Het toernooi gaat dit seizoen alweer zijn vijfde editie in. Op 22 juni strijden de eerste elftallen om de eer van de jeneverstad. Een dag later zijn de jeugdelftallen van de Schiedamse verenigingen aan de beurt.

De loting van het Schiedams kampioenschap 2019 vond plaats in Grand Café Babbels. Deze heeft verschillende mooie voetbalpotten opgeleverd.  Het kampioenschap zal dit jaar met zekerheid een nieuwe kampioen kunnen begroeten. Vorig jaar werd SVV (zo) samen met Excelsior’20 de kampioen. Zo'n ex aequo kampioen zal dit jaar niet mogelijk zijn. SVV zondag werd door de club dit jaar niet ingeschreven. Inmiddels is gebleken dat SVV geheel met het prestatievoetbal op de zondag is opgehouden. De zaterdagafdeling van SVV (die afgelopen seizoen gedurende het seizoen werd teruggetrokken) dingt daarentegen wel mee om de titel.

Dit betekent dat er in 1 poule van 4 (A) en 1 poule van 3 (B) wordt gestreden om de eerste twee plaatsen waarna na een kruisfinale en een finale de winnaar bekend zal worden. In poule B zullen de poulewedstrijden langer duren om het aantal speelminuten per team gelijk te trekken.

De uitslag van de loting:

Poule A:
•    Kethel Spaland (za)
•    Hermes-DVS
•    SVV (za)
•    PPSC

Poule B:
•    Kethel Spaland (zo)
•    HBSS
•    Excelsior'20
 

Eerste foto onder: onder het toeziend oog van notaris Jeroen Krabbendam, tevens voorzitter van de rugby-afdeling van Hermes-DVS, koppelde hoofdsponsor en naamgever van het toernooi, Patrick "DUOCAR" Gunneweg de clubs in twee poules aan elkaar. Hij werd bijgestaan door Dave van der Linde, die namens Excelsior'20 de honneurs waarnam

Foto's door Mischa Keemink


Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het sportnieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: