De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Wereldkampioenschap Boksen voor dames in Ulan Ude

Nouchka Fontijn in halve finale WK

Nouchka Fontijn in halve finale WK

BOKSEN - Nouchka Fontijn heeft de halve finale bereikt op het Wereldkampioenschap Boksen. Dat deed ze door in het middagprogramma in Ulan Ude (Nederlandse tijd 8.30 uur) de Chinese Lu Zheng overtuigend te verslaan. Zowel in de eerste als in de tweede ronde liep de Chinese tegen acht tellen van de scheidsrechter op.

De uitslag van de jury was dan ook unaniem in het voordeel van de Schiedamse boksster: 5-0. De punten werden als volgt verdeeld: Japan: 30-27; Wit-Rusland: 30-26; Australië: 30-27; Rusland 30-27 en Argentinië: 30-27. 

In de halve finale ontmoet Nouchka zaterdag om half negen 's ochtends (Nederlandse tijd) de Canadese Tammara Thibeault. Op het WK van 2018 in New Delhi won Nouchka in de derde ronde met 5-0 van de Canadese Thibeault. Ook op dit WK weet de Schiedamse boksster te presteren en heeft zij zich door haar plaats in de halve finale reeds verzekerd van een medaille (brons). De kleur van de medaille kan aleen nog maar mooier worden de komende dagen. 

Vader Ruud Fontijn zal vrijdagmiddag net als vorige week in de uitzending zijn bij Bureau Sport (Radio 1, tussen half twee en twee uur), dat hem zal interviewen over hoe het de afgelopen dagen in Ulan Ude sportief is gegaan en wat er te zeggen valt over het verdere verloop van het toernooi. 

Jemyma Betrian (54 -57 kg) is vanmiddag (Nederlandse tijd 7.45 uur) in Ulan Ude (Siberië, Rusland) in de kwartfinale uitgeschakeld door de Russin Ludmila Vorontsova. De Nederlandse verloor met 2-3.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: