De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Branderszwemtocht stilgelegd door boa's

Branderszwemtocht stilgelegd door boa's

ZWEMMEN - Zojuist heeft de gemeente Schiedam de Branderszwemtocht Schiedam 2020 stilgelegd. De eerst groep is reeds te water gegaan. Die deelnemers zwemmen naar het eindpunt aan de Noordvest. De tweede en derde groep zwemmers waren nog niet te water gaan. Deze zwemmers zullen dus ook niet te water gaan. 

Het complex bij het startpunt aan de Buitenhavenweg is inmiddels verlaten.

Naar het verluidt constateerden de handhavers van de gemeente Schiedam dat teveel zwemmers op de kant (en andere aanwezigen op de kant) en ook zwemmers in het water niet voldoende afstand hielden. Na overleg te hebben gepleegd, werd door de boa's (Buitengewoon opsporingsambtenaren) van de gemeente de verdere voortgang van het evenement stilgelegd.

Update van ons bericht van 11.25 uur
Dit is de verklaring die de gemeente Schiedam om 11.40 uur heeft afgegeven over het stilleggen van de zwemtocht: "De Branderszwemtocht, die vanochtend van start is gegaan in Schiedam, is na de eerste groep deelnemers stilgelegd. De zwemtocht vond plaats onder bijzondere omstandigheden. Deelnemers en de organisatie moesten rekening houden met de anderhalvemeterregel en andere maatregelen in verband met het coronavirus.

Bij de start van de eerste groep zwemmers bleek dat een groot deel van de deelnemers zich niet aan de maatregelen hield. Daarbij bleek de organisatie niet in staat een en ander te corrigeren en in goede banen te leiden. In overleg met de GHOR en de politie heeft burgemeester Lamers besloten dat het met het oog op de gezondheid van deelnemers en andere aanwezigen onverantwoord is om onder deze omstandigheden het vervolg van de zwemtocht door te laten gaan."

Foto: een deelnemer van de eerste groep gaat van start (fragment uit live-video van Jan Willem de Boer van JW TV, zie de video van het te water gaan van de eerste groep)

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het zorgnieuws en sportnieuws uit Schiedam. Alvast dank.​

Lees ook:
Wedstrijd Scyedam 1 afgelast ()
#ikdoenietmeermee is voor ons geen optie ()
Schiedammer overleden aan corona ()
Weekmarkt gaat verder in corona-opzet ()
Rijnmond trakteert Lou en Taco op gebak ()
Je mag niet op de Maasboulevard ()
Dans mee met coronadans ()

2 commentaar(en) op artikel "Branderszwemtocht stilgelegd door boa's"

Gingen de BOA s ook met een meetlintje in het water ????

Door: Peter Friederich Op:

wat ik nu niet snap is , waar bleven de Boa's bij de toer de Frans?????

Die zaten haast op elkaars rug. En wat denk je wat er gebeurde als ze de neus leeg maakte en de zweetdruppels. Ik vind het onbegrijpelijk.

Door: Thea Collignon Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker