De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Vader en dochter Fontijn 8.000 km van huis aan de wandel

Bureau Sport noemt Ruud literair talent

Bureau Sport noemt Ruud literair talent

SCHIEDAM/SIBERIË - Deze week heb je op onze site vier afleveringen kunnen lezen van de reisblog van Ruud Fontijn, die met de Trans-Siberië Express achter zijn dochter aan ging, naar Ulan Ude waar het WK-boksen voor dames is. Ook Bureau Sport Radio las de blog en belde vandaag met Ruud. Het resultaat daarvan was vanmiddag om kwart voor twee te horen op Radio 1.

Presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij lazen enkele komische passages uit zijn blog voor, zoals dat Ruud zich als het ware 'prostitueerde om te schaken'. Ook conductrice Tante Stien kwam aan bod. Dijkstra en Evenblij dichtten Ruud literaire kwaliteiten toen. Waar was jij - literair talent - al die jaren, Ruud, vroegen zij zich af. En is het allemaal echt gebeurd? "Ja zo ging het, in de tachtig uur dat ik in de trein zat", bevestigde Ruud. Hier kun je de uitzending als podcast beluisteren: https://www.nporadio1.nl/bureau-sport-radio/podcast

Na de uitzending haalde Ruud Fontijn bij de internationale boksbond AIBA zijn perskaart op. Ruim 8.000 kilometer van ons land af, zullen er naar wij aannemen weinig journalisten uit Nederland rondlopen. Ruud zou zo maar de enige kunnen zijn.

Het is er zes uur later dan in Nederland. Overdag is het zo'n graad of 11 Celcius, maar in de zon voelt het lekker aan. 's Nachts daalt het kwik onder nul. De stad is best aardig ontwikkeld, in het centrum doet de stad Ulan Ude met z'n 400.000 inwoners niet veel onder voor een Nederlandse stad. Het is er wel goedkoper dan bij ons. Alles is er verkrijgbaar, zo ook bier van de Nederlandse merken Heineken en Amstel, het laatste bier wel in een bijzonder getapt glas (zie foto). 

Vanmiddag was Ruud aan de wandel met dochter Nouchka, die al snel vriendschap sloot met een Ulan Udese hond. Een hapje gaat er altijd in (zie foto boven).

In de krant (AD) lazen wij vanmorgen dat Nouchka gisteravond al zou hebben gebokst. "Of de Schiedamse als winnares uit de bus is gekomen, is nog niet bekend", zo viel te lezen. Voor alle duidelijkheid: Nouchka heeft nog niet gebokst. Zoals wij eerder schreven: haar eerste ronde is aanstaande dinsdag 8 oktober.

Hier lees je meer over de loting.

Lees hier reisblog 4 van Ruud Fontijn: 'Schaken én wéér noedels eten' 

Lees hier reisblog 3 van Ruud Fontijn: Ruud Fontijn: halverwege na 41 uur

Lees hier reisblog 2 van Ruud Fontijn: Ruud Fontijn zit pas 20 uur in de trein

Lees hier reisblog 1 van Ruud Fontijn: Vader achtervolgt Nouchka in Siberië

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker