De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Coaches voor Excelsior en Hermes

Coaches voor Excelsior en Hermes

CRICKET - Excelsior'20 heeft naast Lorenzo Ingram nog een top speler-coach uit Jamaica aangetrokken, Brenton Parchment (36). Hij is een 36-jarige Jamaicaanse openingsbatsman die ook fast-medium bowlt. Daarnaast is Parchment in het bezit van de hoogste coaching diploma's van Cricket Australia.

door Ton de Leede

Gezien zijn praktische ervaringen en behaalde coachingpapieren is de nieuwe coach ogenschijnlijk een lot uit de loterij. ,,Hij heeft op het hoogste niveau gespeeld, is topfit en kan het spelletje goed overbrengen. Hij kan een speler op zijn nummer zetten en dat zal deze speler zonder morren moeten accepteren,'' aldus cricketvoorzitter bij Excelsior'20 Luuk van Troost.

Van James Hilditch is niet zeker of hij in de zomer de kleuren van Excelsior'20 draagt. Hij is volledig bij de KNCB in dienst en kan dus niet meer coachen bij Excelsior'20. Als speler is hij natuurlijk welkom, zegt Luuk van Troost desgevraagd, "maar dat mag niet ten koste van eigen aanwas gaan. Er hebben al meerdere clubs gevraagd of ze in contact mogen treden met James Hilditch, dat mogen ze natuurlijk.'' VOC wordt als de belangrijkste gegadigde gezien. Ook mag niet worden vergeten dat Umar Baker van landskampioen VOC is overgestapt naar Excelsior'20. Vooral van zijn 'spinners' wordt op Thurlede veel verwacht.

Hermes-DVS was tevreden over de Pakistaanse coaches Shoaib Minhaas en Khurram Shazad. Zij zullen komend seizoen opnieuw overkomen naar Nederland om als speler coach te functioneren voor de blauwhemden.

Afgelopen zaterdag tijdens de algemene ledenvergadering van de KNCB, de nationale cricketbond in ons land, is een nieuwe ‘buitenlander-regeling’ voor de competitie aangenomen. Dat betekent dat er geen voorwaarden meer in het competitiereglement worden opgenomen omtrent het aantal spelers met een andere dan de Nederlandse nationaliteit in een team. 

Ted Hartman (Hermes-DVS), voorzitter van de Archief & Bibliotheek Commissie van de KNCB, overhandigde de nieuwe Kleefstra Almanak (een publicatie met statistieken) aan KNCB-voorzitter Betty Timmer. Daarbij werd opgemerkt dat de Almanak zeker blijft bestaan, maar dat de verschijningsvorm in de nabije toekomst wellicht verandert.

Foto: Shoaib Minhaas was afgelopen seizoen verschillende keren man of the match bij Hermes-DVS

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: