De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Crickettitel Excelsior'20 heel nabij

Crickettitel Excelsior'20 heel nabij

CRICKET - En weer werd een lastige hobbel door de cricketers van Excelsior'20 genomen. Naaste belager HCC gedroeg zich opvallend stoer maar kon de aangekondigde 'trash talk' al gauw achterwege laten. Na de 201 all out van Excelsior'20 kwamen de Haagse 'babbelaars' niet verder dan 152 all out. Winnen de mannen van captain Tom Heggelman volgende week thuis van HBS en verliest HCC bij ACC dan kan de kampioensvlag weer worden gehesen op Thurlede.

door Ton de Leede (foto's door Jos van Deventer)

De vakantie vierende Rens van Troost ontbrak als enige basisspeler bij de Schiedammers. Tom Heggelman toonde zich een ware aanvoerder door zaterdagmiddag vanuit Spanje 'even' terug te keren en morgen weer terug te vliegen. Natuurlijk had vrouw Dionne hem in het zwembad gezien dit weekend met zijn twee kinderen. Maar aan de andere kant begreep zij het belang van de ontmoeting tegen de Haagse concurrent. Oud-coach Lenert van Wyk vierde zijn rentree zonder overigens indruk te maken.

Het geëikte scenario kon na tosswinst uit de kast. Het openingsduo Tim Etman (19) en Roel Verhagen (0!) imponeerde geenszins. Ook Lorenzo Ingram stelde teleur met een bijdrage van 14 runs. Met het koppel Brenton Parchment en Joost Kroesen kwamen de runs in de boeken. Het partnership tussen Brenton Parchment (77) en Joost Kroesen (42) besloeg 168 runs, van 66 voor 4 naar 174 voor 5. Het luidruchtige veld van HCC was prompt de mond gesnoerd. De tailenders konden, op Sanjit Shankar (14) na, weinig uitrichten. Het totaal van 201 was wel oké al zei Tom Heggelman dat de staart had moeten proberen op 220 runs te eindigen.

Zoals in eerdere partijen greep de bowlerij van Excelsior'20 de thuisclub meteen bij de strot. Prijswicket Tony Staal kon al gauw verdwijnen met slechts 2 runs. Bryce Street werd voortdurend opgejaagd en kwam niet verder dan 29 runs uit 50 ballen.  De Schiedamse gasten hadden zodoende de sleutel naar de overwining in handen. Het bowlen was ouderwets, het fielden leek soms nergens op met zeker 7 drops. De titelfavoriet kon zich wat foutjes veroorloven ondanks de leuke bijdragen van Hidde Overdijk (46), Brhart Itagi (26) en Ali Quasim (15) en drie keiharde ducks. ,,Toch lekker om hierbij geweest te zijn,'' stelde Tom Heggelman, ,,want dit is een belangrijke zege. Blij ben ik met de innings van Brenton en Joost en het bowlen, het fielden was niet best vandaag.''

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker