De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

CrossFit Box in Dirkzwager-loods

CrossFit Box in Dirkzwager-loods

FITNESS - CrossFit Box Schiedam is deze week verhuisd naar de grote bedrijfshal aan het Groenweegje 7 op het Dirkzwager-terrein in Schiedam. De sportclub was de afgelopen vijf jaar gevestigd aan de Nieuwe Haven.

Op de nieuwe locatie heeft de sportclub meer ruimte en die grotere ruimte is noodzakelijk voor het goed kunnen naleven van de coronamaatregelen. De sportclub, die rond de tweehonderd leden telt, geeft aan zich te realiseren dat er gebouwd gaat worden op het Dirkzwager-terrein en weet dat dit een tijdelijke locatie zal zijn. "We zijn hard op zoek in Schiedam naar een vaste locatie voor onze club. Deze locatie hopen we dan ook snel te vinden. Dan kunnen we bijvoorbeeld ook lessen voor jeugd en kinderen gaan geven", zegt Marlous Blom, die sinds vier jaar lid is en die de social media voor de club verzorgt. 

Wat is CrossFit?, vragen wij haar. "Tijdens de trainingen werken we afwisselend met kracht en cardio. Het groepsgevoel is hoog en we stimuleren elkaar altijd tijdens de trainingen. Of je nu voor het eerst komt of al jaren lid bent voor veel van ons voelt het als een tweede thuis. Iedereen traint op z'n eigen niveau en we helpen elkaar daar ook mee", zo legt Marlous Blom uit. 

"De workout of de day ofwel de WOD - is de training die door de coach gegeven wordt. Deze workout ligt op een dag dus vast, maar is elke dag weer anders. We werken met groepen van maximaal twaalf. Naast de WOD, worden er ook weightlifting lessen, gymnastics en fundamentals (technieklessen) gegeven. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om je in te schrijven voor de Open Gym. De trainingen worden gegeven in onze 'box', nu in de nieuwe locatie. De sport komt oorspronkelijk uit Amerika en is daar heel groot. Over heel de wereld vind je CrossFit-boxen. Zelf heb ik al op veel verschillende plekken getraind, bijvoorbeeld tijdens reizen die ik maakte. Bij ons in de box trainen dus ook met regelmaat toeristen of mensen die tijdelijk werken in Schiedam/Rotterdam."

Oprichter en hoofdtrainer van CrossFit Box Schiedam is Alberto Rodriguez Herrera. 

Meer artikelen gerelateerd aan Dirkzwager-terrein:
In loods op Dirkzwager-terrein ()
Alsof de stokers morgen verdergaan ()
'Distillers Hotel' in ex-branderij ()
Tiendaags Fotofestival Schiedam ()
Rechter: bouwer moet provisie betalen ()
Kom tokkelend van deze molen af ()
Dirkzwager redt het niet ()

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het sportieve nieuws uit Schiedam. Alvast dank

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker