De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Doelman Aad van Diest (91) overleden

Doelman Aad van Diest (91) overleden

SCHIEDAM - Aad van Diest (30 april 1928) is op 91-jarige leeftijd overleden. Afgelopen woensdagavond 27 november overleed hij na een kort ziekbed. 

Aad werd in 1941 lid van Hermes-DVS. Als doelman  maakte hij in 1948 zijn debuut in het eerste. Ondanks een beenbreuk aan het begin van het seizoen 51/52, stond hij ook onder de lat toen Hermes-DVS in 1952 in een beslissingswedstrijd in een uitverkochte Kuip tegen Sparta het kampioenschap binnenhaalde.

Het eerste elftal van Hermes-DVS won met 2-1 op 11 mei 1952 van Sparta in de Kuip en behaalde daarmee het kampioenschap van de eerste klasse D K.N.V.B. Doelman Aad van Diest deed dat met spelers Manus Stolk, Schenk, Jan Gudde, Gerard Burger, Coen Poulus, Jan van Buytenen, Lex Janse, Joop Heyster, Cock van der Tuyn en Jacques Heyster. Dat was een legendarisch elftal. 

In de beginfase van het betaald voetbal maakte Aad van Dienst ook nog een kampioenschap mee in de eerste divisie. In 1962 maakte opnieuw een beenbreuk een einde aan zijn loopbaan als topvoetballer. Markant is dat hij op 42-jarige leeftijd debuteerde in het eerste cricketelftal op verzoek van zijn vriend Willem van der Sloot.

Aad van Diest bekleedde na zijn actieve sportloopbaan verschillende functiesvoor de vereniging, waaronder als bestuurslid.  In april 2016 werd Aad van Diest tijdens de algemene ledenvergadering van de blauwhemden gehuldigd voor zijn 75-jarig lidmaatschap. Hij was lid van verdienste van de omnisportvereniging op Harga. 

De uitvaartplechtigheid zal aanstaande vrijdag 6 december om 13.00 uur plaatsvinden op de Beukenhof in Schiedam.

Foto: Aad van Diest in 2016, uit artikel 'Hermes-DVS eert toppers', door Frans de Mol

8 commentaar(en) op artikel "Doelman Aad van Diest (91) overleden"

Aad (jr.) en familie gecondoleerd! Mooie man!

Door: Rob ter Braak Op:

Beste familie, gecondoleerd met dit verlies. Een prachtig mens is van ons heen gegaan. Ik wens u heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Door: Wil Jung Op:

Gecondoleerd, zowel sportief als

zakelijk met Aad contact gehad.

Prima kerel!!!

Door: Jan Vollebregt Op:

vreselijk wat een kanjer van een doelman en geweldige mens , vriendelijk geweldig, ik heb het genoegen mogen smaken om op mijn 15e met hem van de 1e klas cricket weer naar de HOOFDKLASSE te promoveren , toen was hij ik gok 42 , met Manus , willem van der sloot en andere HERMES CORYFEEN , go with god , rust zacht theo de raay

Door: theo de raay Op:

Gecondoleerd met dit verlies..ook namens mijn moeder Gré Talmon

Door: Gerard Burger jr Op:

Gecondoleerd familie. Heb Aad en Nel goed gekend.

Door: Joke Frehe-VAN DER MOST Op:

Alle sterkte voor de familie.

Was een fijne vent ,was ook mijn leider toen we nog de “betaalde” jeugd hadden.

Aad rust zacht.

Door: Wijnand Wenteler Op:

Ome aad , wat een geweldige man was dat ! Altijd een vriendelijk woord. Wens Aad jr en de fam onwijs veel sterkte toe met dit enorme verlies.

Lex janse jr

Door: Lex janse jr Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker