De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Eerste zege cricketers Excelsior'20

Eerste zege cricketers Excelsior'20

CRICKET - Onder soms erbarmelijke omstandigheden openden de cricketers van Excelsior'20 en Quick Haag het seizoen 2019. In de tot 37 overs ingekorte ontmoeting kwamen de Haagse gasten tot 146 voor 7 waarna de Schiedammers 34.4 overs nodig hadden om tot een overwinning te komen, 147 voor 6.

door Ton de Leede (foto's door Jos van Deventer)

Omdat Tom Heggelman, ook dit jaar weer de inspirerende captain van Excelsior'20, de regie in handen wilde houden in het veel veranderende weer werd de tegenstander tot batten gestuurd. De nog niet complete 'Haantjes', want zo is topper Jay Bista nog even centen aan het verdienen bij een mooi toernooi in India en er schijnt nog een danige versterking te komen. De thuisploeg had daar allemaal geen boodschap aan en trad aan met een voltalige elf.

Ondanks de vele extra's die de thuisbowlers weggaven, kwam Quick nooit echt los. Geen enkele batsman wist de 30 runs aan te tikken, laat staan een grote score weg te zetten. Branton Parchment liet meteen zien een waardevolle bowler te zijn, die met zijn medium-pace 3 voor 15 in 7 overs liet aantekenen. David Woutersen, eigenlijk de vervanger van de nog even afwezige Roel Verhagen, was scherp achter de palen en pakte drie vangen.

147 runs in 37 overs is geen onoverkomelijke opdracht, maar gezien het weer toch 'tricky'. Battend Excelsior'20 kende een desastreus begin. De openers Tim Etman (4) en Shanti Shankar (0) waren heel snel terug onder de plaids. Lorenzo Ingram toonde veel te kort zijn kunnen (27), waarna zijn maatje Branton Parchment ook als batsman zijn talenten verkondigde. In het zich van de haven ging hij met 49 runs onderuit. Ook David Woutersen liet zijn bat spreken met een harde 31 runs. De 'ervaren' jonkies Rens van Troost (13 not out) en Gijs Kroesen (1*) klaarden het karwei.

Tom Heggelman, die nog even naar het ziekenhuis moest nadat een volgens umpire Pim van Liemt spinnende bal tegen zijn voorhoofd kwam. Binnen het uur was de aanvoerder bij zijn ploeg met een aardige bult. ,,Het was nat en koud en niet echt ideaal om te cricketen. Tosswinst is dan heel belangrijk om de touwtjes in handen te houden. Het bowlen moet veel beter, want we gaven te veel extra's weg al moet ik zeggen dat het niet makkelijk was om soms te bowlen. David Woutersen had een mooie allround prestatie, het bowlen van Umar Baker en Lorenzo Ingram was goed en het batten van Branton Parchment. De spelers van het 1e en 2e weten dat goed presteren betekent dat je een kans krijgt in het 1e.''

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook op de hoogte van het sportnieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker