De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Excelsior'20 100; zij fietsten 100 km

Excelsior'20 100; zij fietsten 100 km

SCHIEDAM - Zondagmorgen om halfnegen verzamelden zestig wielrenners zich bij het cricketchalet van Excelsior'20 voor de start van een fietstocht om het honderdjarig bestaan van de club te vieren. Dat werd honderd kilometer fietsen! Jos van Deventer zette de fietsers bij terugkomst op de foto.

In diverse groepen gingen de fietsers in het jubileumwielertenue van start. De route ging onder meer door Voorne Putten. Op een kapotte spaak en een lekke band na, ging alles goed en kwamen de sportievelingen eind van de dag weer behouden terug op hun thuisbasis Thurlede, waar de wedstrijd Excelsior'20 - ACC werd gespeeld. 

"Misschien wel het belangrijkste van vandaag; personen die al jaren niet meer op de club zijn geweest, hebben weer oude bekenden gezien en gesproken. En mogelijk is er een wielerclub in een club ontstaan. Wat betreft de organisatie; tot volgend jaar! Dan doen we 101 kilometer!", zo schrijft Excelsior'20.

Hermes-DVS cricketvoorzitter Jaco van Giezen kwam met een toepasselijk Schiedams cadeau (een Hermes-kissie Loopuyt) voor de organisatie van de wielerronde en fietste de honderd kilometer mee.

Vorige week was de laatste wedstrijd van de circketcompetitie tussen Excelsior'20 en ACC wegens de regen afgelast. Beide ploegen speelden de wedstrijd gisteren vriendschappelijk alsnog. De wedstrijd begon om 12.00 uur en ging over veertig overs. Het betekende voor Sohail Bhatti zijn afscheidswedstrijd. Excelsior'20 won de toss en begon met batten. Dat leverde 188 runs op voor 8 wickets in 40 overs. Rens van Troost (46) kwam van de Schiedamse batsmen tot de hoogste score. ACC kwam niet in de buurt:  79 all out (25.3 overs). Bhatti was een van de zes bowlers. Hij nam in vijf overs een wicket en incasseerde daarin slechts 11 runs.

Zie wedstrijdfoto's door Jos van Deventer hieronder.

Foto's door Jos van Deventer

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker