De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Excelsior'20 kan titelbeker al aanraken

Excelsior'20 kan titelbeker al aanraken

CRICKET - Welk totaal de cricketers van Excelsior'20 de laatste weken maken, en echt niet vaak imponerend, de tegenstander wordt ruim onder de 'target' naar de kant gestuurd. Op Thurlede kwam de thuisploeg tegen HBS tot 169 runs. Het antwoord van de Haagse gasten was een luttele 107 all out. Volgende week kunnen de mannen van captain Tom Heggelman bij winst tegen Dosti de kampioensschaal heroveren.

door Ton de Leede (foto's door Jos van Deventer en door Ton Brökling)

Excelsior'20 weet de laatste speelweken niet meer tot topscres te komen. De echte grote persoonlijke totalen worden niet bereikt. Opvallend is hierbij de rol van Lorenzo Ingram. De cricketatleet was in voorgaande seizoenen goed voor megascores en hij draaide zijn hand niet om voor een gelikte century. Met bowlen en fielden staat hij uiteraard zijn mannetje, maar die machtige zessen van hem worden best gemist door de vele liefhebbers langs de boundary. Echter, wint Excelsior'20 desalniettemin dan wordt alles vergeven en komen er weer twee punten bij op de ranglijst. 

Huib van Gelderen, die al zo'n dertig jaar elke wedstrijd, uit en thuis, van het keurkorps volgt, is een groot fan van de prachtcricketer. Hem maakt het niet uit wie de runs maakt, als ze maar worden gescoord. Zo ook vandaag kan de bekende zzp'er, die samenwerkt met zijn Hermes-broertje Hennie, niet stilzitten. Een groot deel van de Van Gelderens volgt het duel gezeten op niet al te comfortabele stoeltjes. Huib raadpleegt voortdurend zijn mobiel om te zien of HCC kan winnen van ACC. Hij geeft voortdurend commentaar op alles wat in het veld gebeurt en het is zelfs voorgekomen dat hij tussen de innings uit bij ACC de verbale strijd aangaat met captain Tom Heggelman. De sympathieke Huib, ooit als enige toeschouwer bij VRA, kan niet snappen dat er spelers tijdens het seizoen 'zomaar' op vakantie gaan. ,,Dat gebeurde vroeger bij ons niet,'' aldus de speler van vooral het 3e en in zijn hoogtijdagen 2e elftal. Alle scenario's gaan gedurende het spel door zijn hoofd, vaak ook de allerslechtste. Gelukkig voor hem liet zijn cluppie HBS totaal kansloos.

De openers, Tim Etman (28) en Roel Verhagen (18), legden een bescheiden platform. Lorenzo Ingram stelde andermaal teleur door met een 'duck' terug te komen. Brenton Parchment liet net als bij HCC keurig geduldig batten zien. Zijn score van 49 runs was zeer belangrijk. Tom Heggelman (17) kreeg een dikke vinger van umpire Pim van Liempt die zwaar strafte. De staart was lang, met 5 spelers die samen tot 5 runs kwamen. Sanjit Shankar onttrok zich aan de malaise en scoorde 27 not out. Na 45.5 overs, sinds lang speelde Excelsior'20 de volle 50 overs niet uit, en stond er een niet al te indrukwekkende 169 all out op het bord. 

De mannen van Excelsior'20 wisten wat van ze verwacht werd. Op de tenen fielden en snel wickets pakken. De nagelbijters aan de veldrand werden op hun wenken bediend. Ook de gearriveerde selectie van Hermes-DVS, dat een winstgevend vluggertje bij VVV had, zag hoe cricket in de Topklasse wordt gespeeld. De openers Zak (Gibson) en Zac (Elkin) scoorden allebei 2 runs. De droomstart was een feit en de man in vorm Sharn Gomes moest ongewoon snel aan de bak, zeker nu Tobias Visee zijn cricketkunsten moest vertonen in de T20 finale in Canada. Op 39 runs had Rens van Troost weer een topwicket met een topbal. De HBS-topper kon met 39 runs zijn bat onder zijn arm nemen. HBS was meteen in grote zorg, zeker nadat Wesley Barresi met slechts 9 runs kon inrukken. Opvallend was dat hij samen met de rest van zijn teamgenoten tot 35 runs kwam. HBS derhalve na 46.3 overs 107 all out. Alle 6 ingezette bowlers hadden een goede dag, net als wicketkeeper Roel Verhagen die batsman 10 en 11 stumpte. Scherprechter Rens van Troost, die wisselde van bowlingend, 3-25 (10), Brenton Parchment 2-21 (6), Tom Heggelman 1-15 (7), Usman Baker 1-11 (6), Lorenzo Ingram 2-21 (9,3) en toch ook Sohail Bhatti 0-9 (2).

,,Toen eerst Gomes en daarna Barresi uitging,'' analyseerde Tom Heggelman, ,,wist ik dat we gingen winnen. Het bowlen was gewoon weer erg goed. Kunnen we volgende week kampioen worden? Die wedstrijd bij Dosti moet eerst nog gespeeld worden, dus ik praat absoluut niet over een titel.''

Foto's 1, 2, 5 en 6 door Jos van Deventer, foto's 3 en 4 door Ton Brökling

 


 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: