De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Excelsior'20 wint ook 2e cricketpartij

Excelsior'20 wint ook 2e cricketpartij

CRICKET - De cricketers van Excelsior'20 hebben ook hun tweede wedstrijd in de Topklasse winnend afgesloten. Op bezoek bij Voorburg CC kwam de ploeg van captain Tom Heggelman geen moment in de problemen. Voorburg verkoos te batten en kwam tot 144 runs, voornamelijk geslachtofferd door Umar Baker die 6 wickets pakte. De innings van Excelsior'20 werd vooral gedragen door Tim Etman die 81 runs bij elkaar rammelde, 145 voor 3. De Schiedammers wonnen aldoende met 7 wickets.

door Ton de Leede

Opvallend genoeg had 'cappie' Tom ook eerst willen batten. Dat de thuisploeg als eerste de padden voorbond, bleek achteraf de sleutel tot de Schiedamse winst. Voorburg begon niet eens zo slecht, maar het aanzetten van de slowbowlers Umar Baker en Lorenzo Ingram (foto) bracht de runrate van de Voorburgers ontstellend omlaag. Met 6 voor 46 kroonde de van VOC overgekomen Umar Baker zich tot man van de wedstrijd. ,,Een bowler als Rens van Troost,'' vertelde Tom Heggelman, ,,moet er meteen staan. Dat was weer niet het geval dus dan wordt hij na twee overs afgezet. We hebben meer goede bowlers dus wordt er sneller gechanged.''

Met Brendan Glover, één van de vele buitenlandse krachten bij VCC, werden de openers flink op de proef gesteld. Zijn 'very fast balls' brachten Tim Etman en Sunjit Shankar heel soms wat in verwarring. Tim Etman deed met zijn grote bat wat hij graag doet: mokerslagen uitdelen. Even voor de overwinning een feit was ging hij op 81 runs uit. Lorenzo Ingram werd in de tussentijd nog goed in zijn buik geraakt en moest 'retired hurt'. Op 145 voor 3 was de strijd geklaard en had Excelsior'20 zijn tweede overwinning, opvallend gemakkelijk, binnengehaald. "Een lekkere wedstrijd,'' wist Tom Heggelman, ,,en die we eigenlijk niet zo makkelijk hadden verwacht. Kijken of we volgende week tegen Sparta voor de derde keer op rij kunnen winnen.''

Foto: archieffoto uit openingswedstrijd tegen Quick Haag, Lorenzo Ingram aan het bowlen (foto door Jos van Deventer)

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook op de hoogte van het sportnieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker