De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Schaakclubs Fianchetto en HZPS strijden samen

Fianchetto/HZPS debuut met 4-4

Fianchetto/HZPS debuut met 4-4

SCHAKEN - De Schiedamse schaakverenigingen Fianchetto en HZPS zijn een samenwerkingsverband aangegaan. In een vijftal gecombineerde teams wordt uitgekomen in RSB verband (Rotterdamse Schaak Bond).  Het eerste team speelde gelijk in de uitwedstrijd tegen het eerste team van de IJssel.

Fianchetto/HZPS 1 debuteerde in een uitwedstrijd te Moordrecht tegen de IJssel 1. Teamleider Arjan Schouteren viel in voor de verhinderde Aad Juijn. Aan bord 2 remiseerde fide-meester John van Baarle met zijn opponent, ½-½. Aan bord 8 verloor Ben Riksen een stuk en kon opgeven, 1½-½. Aan bord 4 moest Erik Smeekes een eindspel met een pion minder verdedigen, hij deed dat met verve en bereikte de veilige remisehaven, 2-1. Aan bord 6 stond Gert Greeuw ook een pion achter maar deze wist met handig spel de vijandelijke dame te confisceren, 2-2. Aan bord 3 bleek achteraf een sleutelrol voor Daniël van Loenen (foto) weggelegd. Zijn tegenstander sloeg een remiseaanbod af, startte een dubieuze koningsaanval hetgeen hem een stuk kostte, 2-3. Aan bord 1 kwam kopman Michiel van Wissen in gierende tijdnood, dit euvel kostte uiteindelijk een stuk en de partij, 3-3. Aan bord 5 wist Jan Zoorob een pionnetje voorsprong in het verre eindspel fraai te verzilveren, 3-4. Aan bord 8 vergaloppeerde teamleider en invaller Arjan Schouteren zich laat op de avond en dat betekende een eindstand van 4-4.

Volgende wedstrijd is een thuiswedstrijd (17 oktober) tegen Krimpen aan den IJssel 1.     

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het sportnieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker