De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Schiedammer gaat naar JD Techniek Hurry-Up

Handballer Bernie Vermeer hogerop

Handballer Bernie Vermeer hogerop

HANDBAL - Schiedams handbaltalent Bernie Vermeer (23) vertrekt van koploper in de eredivisie, Quintus, naar de selectie van JD Techniek Hurry-Up in Zwartemeer.

door Louise Melchers

Bernie stond bij meerdere clubs in de belangstelling, zowel in binnen- als in buitenland, maar vond het tijdens de coronacrisis niet handig om nu de overstap naar het buitenland te maken. Vermeer: "Hurry-Up kon mij met de plannen die zij voor komend seizoen hebben het beste overtuigen. Het is bovendien ook een warme club met heel wat trouwe supporters."

Trainer/Coach van JD Techniek Hurry-Up Joop Fiege laat in een persbericht van de club weten dat hij blij is met het aantrekken van de veelzijdige Vermeer. Hij noemt hem een goede aanwinst voor de selectie. "Bernie kan op alle opbouwposities uit de voeten, is explosief, tweehandig en een spectaculaire speler," aldus Fiege. Handbalvereniging Hurry-Up werd in 1954 opgericht en met name de dames speelden al vroeg op hoog niveau (hoofdklasse). Inmiddels spelen ook de heren van deze club in de Bene-League.

Bernie begon op 6-jarige leeftijd met handbal bij Ventura in Schiedam. Daar werd al snel ontdekt dat de club hier met een echt talent voor deze sport te maken had. Bernie: "Ik ben blij dat ik Schiedam op het gebied van handbal door mijn succes een beetje op de kaart kan zetten."

Vermeer speelde afgelopen seizoen bij Quintus (lees hier meer over via deze link) en was daarvoor actief voor Hellas en Aalsmeer. Vermeer: "Of ik ooit in Oranje zal spelen, weet ik nog niet. Ik sta ervoor open, maar de kans moet er dan op het juiste moment zijn. Mijn droom is nog steeds om ooit in een Franse topclub te spelen. Ik weet niet waar dit avontuur gaat eindigen, maar ik ben toe nu toe erg tevreden met mijn prestaties."

Vermeer, die momenteel nog in Schiedam woont, moet voor zijn nieuwe club wel verhuizen. Hurry-Up werkt momenteel trainingen af op het Sportlandgoed in Zwartemeer, vlakbij de Duitse grens en elke dag op en neer reizen, wordt dan wat zwaar. Vermeer: "Wanneer ik precies moet starten, weet ik in verband met alle maatregelen rondom het coronavirus nog niet. Ik ga in elk geval ergens in juli verhuizen."

"Wat ik het meest in het mooie Schiedam ga missen zijn natuurlijk mijn vrienden en mijn familie, het lekkere eten van Kong's Point in het centrum van Schiedam en natuurgebied Midden-Delfland. We wonen vlakbij dit natuurgebied en wandelen er altijd graag," aldus Bernie.

Foto: Bernie Vermeer in actie (Imv-Fotografie Ilja Vlietstra)

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker