De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

In 2020 is er géén Roparun

In 2020 is er géén Roparun

SCHIEDAM - Vandaag heeft de in Schiedam gevestigde Stichting Roparun besloten de Roparun 2020 in verband met het coronavirus niet door te laten gaan. De Roparun stond geprogrammeerd van 30 mei tot 1 juni 2020.

De stichting licht de afgelasting alsvolgt toe: "Vandaag hebben wij als Stichting Roparun de moeilijke, maar in onze ogen noodzakelijke beslissing genomen om de Roparun 2020 niet door te laten gaan. Als stichting vinden wij het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen en verspreiding van COVID-19 waar mogelijk tegen te gaan. Als organisatie die zich inzet voor het welzijn van zieke mensen, vinden wij het onze verplichting om veiligheid en gezondheid altijd de hoogste prioriteit te geven. Niet alleen een verplichting naar hen, maar naar de hele samenleving. Stichting Roparun gaat ook dit jaar gewoon door met het ondersteunen van verschillende doelen in de ondersteunende zorg voor mensen met kanker." 

Directeur Wiljan Vloet: “We begrijpen dat deze beslissing een grote teleurstelling is voor alle betrokkenen, maar wij gaan er alles aan doen om in 2021 weer een prachtig evenement neer te zetten.”.

De maatregelen hebben de volgende effecten voor de interne organisatie van de Stichting Roparun:

  • Alle bijeenkomsten en vergaderingen voor teams, vrijwilligers, doorkomsten of andere zijn tot nader order geannuleerd.
  • Het kantoor van Roparun in Schiedam ontvangt geen bezoekers. Afspraken worden geannuleerd en het is niet mogelijk om producten te komen afhalen/lenen. Eventueel kunnen loten nog wel worden opgestuurd, stuur hiervoor een e-mail naar info@roparun.nl.
  • Medewerkers van het kantoor werken zo veel mogelijk vanuit huis. Dit betekent dat het kantoor telefonisch minder goed bereikbaar is. Verzocht wordt vragen zo veel mogelijk per e-mail te regelen    

Hoe zit het met het inschrijfgeld van de teams?
"Op dit moment zijn wij druk aan het bekijken hoe we de teams hierin tegemoet kunnen komen. Binnen twee weken zullen we de teams hierover informeren via de nieuwsbrief", aldus de stichting.

Gaat de loterij nog door?
"Roparun loterij zal gewoon verder gaan. Het geld van de Roparun loterij gaat 100% naar de goede doelen. De bekendmaking van de trekking zal plaatsvinden op 13 juni en prijzen worden vanaf dat moment ook uitgekeerd."

Voor meer vragen en antwoorden erop, zie deze webpagina.
Hier lees je ons eerdere artikel: Roparun 2020 vanuit Parijs en Bremen
Hier lees je: deelnemers letterlijk door de bioscoop
Ook interessant: Roparun gaat door stadion FC Groningen

Foto: bron Stichting Roparun

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het sportnieuws uit Schiedam. Alvast dank.​

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: