De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Krznaric start Socatots in Schiedam

Krznaric start Socatots in Schiedam

SCHIEDAM/VLAARDINGEN - In Brazilië is het al ruim 15 jaar een op voetbal geïnspireerde hit: Socatots. Dit is sport en spel voor de allerkleinsten. Wie denkt dat jongens en meisjes van 1 tot 5 jaar de discipline missen om een drie kwartier (speelse) opdrachten te volgen, die zit er dan ook finaal naast.

door Peter Joore

Deze sport- en spelvorm is erop gebaseerd de kindermotoriek en - lenigheid, zowel als taal en coördinatie te ontwikkelen naast een verbeterde luisterhouding. Dit alles gebeurt tijdens gestructureerde lessen waarbij concentratie en de spanningsboog automatisch worden vergroot. Het is een goede stap in de opgroeirichting als deze vaardigheden later op de basisschool noodzaak zijn. Socatots is een doordachte formule waarbij professioneel getrainde coaches het voortouw nemen. Maar, dat doen zij niet alleen. Ouderlijke assistentie is hierbij onontbeerlijk. Al is het maar om de vorderingen van je kind van dichtbij mee te maken en vriendschappen te zien ontstaan. 

Zoals alle goede dingen vroeg of laat Vlaardingen en Schiedam bereiken is ook nu Socatots aangeland. We spraken met Vlaardinger Joeri Krznaric (29), die vanaf 11 juli a.s. twee dagen aan de slag gaat als trainer/coach; eerlijk verdeeld over Schiedam en Vlaardingen. Joeri Krznaric werkt vanuit een vaste baan bij het in Pijnacker zetelende Double Sports als sportdocent: ‘Double Sports is mijn vaste werkgever. Beide banen zijn prima te combineren, want liggen in elkaars verlengde. Ik werd geattendeerd op Socatots door Henk de Zeeuw. Hij wees me op de mogelijkheid als franchisenemer de allerkleinsten te gaan trainen. Dat leek en lijkt me nog altijd iets bijzonders. Kan ook haast niet wachten tot het 11 juli is. Maar met alle voorbereidingen vliegt de tijd.'

Joeri Krznaric, ook komend seizoen speler van de Excelsior'20-zondagselectie, legt uit: 'In het kort leer ik de peuters niet alleen omgaan met hun lichaam door veel bal-gerelateerde oefeningen. Het is breder. Cognitieve vaardigheden worden ontwikkeld, net als het concentratievermogen en bijvoorbeeld het maken van kleurenassociaties. Dat doen we door het afwerken van korte parcours. Moeten de kinderen, enige eis is dat ze wel kunnen lopen, een pilon omtikken of een bal met rechts plaatsen. Het zijn maar korte voorbeelden. Het is de bedoeling dat we in beide plaatsen op termijn een gymzaal huren. Nu nog wordt er buiten getraind, in Schiedam op het veld van Excelsior'20. Dit vanwege de coronacrisis. Het is een try-out en als alles goed gaat … dan zien we wel waar de grenzen liggen. Dat steeds meer landen Socatots adopteren zegt me wel iets over het positieve karakter ervan.’

Contact: Joeri Krznaric
Telefoon: 06-5755 7635
Website: www.socatots.nl

Foto: Excelsior'20-trainer in seizoen 2019/2020 Henk de Zeeuw (links) en Joeri Krznaric (rechts) (bron foto Socatots)

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het sportieve nieuws uit Schiedam. Alvast dank.

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker