De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Late winst SVV (zo) op VFC

Late winst SVV (zo) op VFC

VOETBAL - In de semiderby van SVV tegen VFC viel de beslissing vlak voor tijd. In de slotfase, waarin beide ploegen aanspraak maakten op de volle winst, wist de thuisploeg op kousenvoeten met de 2-1 winst er vandoor te gaan.

door Ton de Leede (foto door Louise Melchers)

Zaterdagavond 19.30 uur, naar voorbeeld van de tegenstander bij interessante ontmoetingen, werd op het vernieuwende Harga een ware clash uitgevochten. Veel toeschouwers trotseerden de gure wind en zagen een strijd tussen twee gelijkwaardige ploegen, alhoewel SVV op de 3e en VFC op de 8e plaats startte. Het eerste bedrijf gaf een hoop gedraaf te zien en een hoop geluid te horen. De paar kansen werden niet op de goede wijze verwerkt.

De tweede helft liet meer 'drive' naar beide doelen zien en doelpunten konden niet uitblijven. In de 50e minuut lag spits en routinier Dick Tijdeman aan de basis van de 1-0, gescoord door Patrick Fonseca. 'De Kwekkers' uit Vlaardingen gaven zich zeker niet gewonnen. In minuut 75 lag de 1-1 in het mandje van SVV. Het dikke laatste kwartier streden beide teams voor de overwinning en daar waren ook de kansen naar. In de laatste speelminuut was Jorden Scherpenzeel (foto) het goudhaantje, hij ging goed door en hielp SVV aan de drie punten.

,,VFC is een taai ploegje,'' stelde SVV-trainer Toon Wolters, ,,dat je niet zomaar even opzij zet. Er is gewoon weer een knap resultaat geleverd en daar ben ik trots op.''


 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: