De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Andere opzet Twenty20-cricketcompetitie

Loting levert dé cricketderby op

Loting levert dé cricketderby op

CRICKET - Ook in het komende cricketseizoen is Schiedam weer verzekerd van de derby tussen beide cricketclubs Excelsior'20 (Topklasse) en Hermes-DVS (Hoofdklasse), ondanks dat beide clubs niet in dezelfde klasse spelen. Er is naast de reguliere competitie namelijk ook een Twenty20-competitie en door loting zijn beide Schiedamse clubs in één poule terechtgekomen.

door Jan Schrijver

De KNCB heeft de details van de nieuwe opzet vandaag bekendgemaakt. Jarenlang werden de poules voor de Twenty20-competitie (afgekort T20; het gaat om wedstrijden van 20 overs in plaats van de normale 50 overs) op basis van regio ingedeeld en was er dus jaarlijks in ieder geval een T20-ontmoeting tussen beide plaatselijke sportieve rivalen. Voor het eerst dit jaar zijn de poules (er zijn 4 poules van 5 teams) door loting bepaald. Excelsior'20 was voor deze loting één van de vier groepshoofden. Het lot heeft beide Schiedamse ploegen in poule A bijeengebracht. Verder zitten in poule A: VRA, Quick Haag en Ghausia. 

Nieuw is ook dat de T20-competitie wordt gespeeld op zaterdagmiddagen met als aanvangstijd 15.30 uur. Speeldata zijn 11 en 18 juli, 1, 8, 15 augustus (kwartfinale), 22 augustus (reservedag kwartfinale) en 29 augustus (finaledag). Clubs uit een zelfde regio in een poule mogen in onderlinge afstemming besluiten de poulewedstrijden en eventuele kwartfinale op vrijdagavond spelen, mits de wedstrijden uiterlijk om 17.30 uur beginnen.

Op de website van de cricketbond kun je meer details lezen. Het wedstrijdprogramma volgt later.
 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker